Politiker lämnar sina uppdrag och får polisskydd – är anhörig till gängkriminell

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 18 sep 2023 2023-09-18
E-post 0

En politiker i Norrköping lämnar alla sina uppdrag på grund av att han är anhörig till en gängkriminell som är inblandad i det blodiga gängkriget inom Rawa Majids kriminella nätverk ”Foxtrot”, rapporterar Norrköpings tidningar.

I förra veckan greps fem män i Turkiet som misstänkta för en skottlossning riktad mot Rawa Majid. På torsdagen avlossades skott mot en bostad i Norrköping, där mamman till en av de män som greps i Turkiet bor.

Politikern är också anhörig till samma familj, och togs efter skottlossningen ur tjänst från sitt arbete som skolledare i Norrköping, efter att föräldrar varit oroliga och talat om att hålla sina barn hemma från skolan av rädsla för att skolan kan bli skådeplats för ytterligare hämndaktioner.

– Det finns en oro för säkerheten på skolan. Det är möjligt att det blir en sjukanmälan, säger en mamma till Aftonbladet.

– Jag har barnens och personalens bästa för ögonen. Om en medarbetare har en hotbild mot sig ska den här personen inte vara i närheten av elever, säger Ester Alavei, utbildningsdirektör i Norrköpings kommun, till Aftonbladet.

Nu har politikern begärt sig entledigad även från sina politiska uppdrag, och får polisskydd på annan ort.

– Jag tycker att det är extra jobbigt med tanke på att jag har inget med de där händelserna i Turkiet att göra. Jag är oskyldig och tar avstånd från alla de där handlingarna, säger han till Norrköpings tidningar.

Läs även: Kurdiska rävens fiender: ”Hans dagar är räknade”

Läs även: Kurdiska räven sågas av svärmor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag