Pourmokhtari (L) hyllas efter ”total överkörning av Bolund” (MP)

  • Måndag 7 nov 2022 2022-11-07
E-post 1303

Sveriges nya klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) hyllas på Twitter efter att ha gjort ”slarvsylta” av sin föregångare Per Bolund i debatten i SVT:s Agenda på söndagen. Detta efter att Per Bolund anklagade regeringen för att ”hjälpa Putin” med sin energi- och miljöpolitik.

– Man måste ha en samlad politik som vinner människors förtroende, men utan att stjälpa klimatet vilket den här regeringen håller på med och utan hjälpa Putin, vilket det också är det man gör, säger Bolund.

Bolund menar att den sänkta reduktionsplikt regeringen vill ha bidrar till ”ett fossilberoende där det är Vladimir Putin och Saudiarabien som sitter med oljekranarna”, vilket får Pourmokhtari att reagera.

– Om det är nånting som har bidragit till Putins krig i Ukraina så är det att ditt parti har bidragit till att göra Sverige enormt beroende av rysk gas, fossila utsläpp. Ni har lagt ner kärnkraften, säger hon.

Här försöker Bolund avbryta med att påstå att de fossila utsläppen minskat under MP:s tid vid makten, men Pourmokhtari är fast besluten att prata till punkt.

– Om jag får tala till punkt? Ni har lagt ner kärnkraften och det är svart på vitt. Det tror jag ganska många väljare förstått i det här landet, säger Pourmokhtari.

– Det var ett väldigt dåligt misstag. Det gjorde Sverige än mer beroende av att betala Putin pengar som går till ett krig i Ukraina, fortsätter hon.

Läs även: Bolunds triumf: Till sist fungerar vindkraften

Den nya klimat- och miljöministerns insats hyllas på Twitter.

Pourmokhtari får emellertid även kritik.

Läs även: Bolunds sköna bonus – över 700 000 i fallskärm

Läs även: Åkesson: Klimatmålet ”självplågeri” – då går proppen hos Bolund

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag