Power Big Meet läggs ner – Rånarna bröt på svenska och hotade med kofot

Nu kan Power Big Meet vara ett minne blott efter rånet. Foto: Wikimedia Commons
  • Måndag 11 jul 2016 2016-07-11
E-post

VÄSTERÅS Efter att ha blivit rånade på över en miljon kronor i kontanter funderar arrangören Kjell Gustavsson bakom Power Big Meet att lägga ner. Han och hans fru Bibbi blev hotade med kofot och brandsläckare när rånarna tog deras pengar. – Som det känns nu kommer det inte bli några mer Power Meet, säger Bibbi till Nyheter Idag.

Det var vid ett hotell i Västerås som arrangören Kjell Gustavsson och hans fru Bibbi Gustavsson blev rånade på över en miljon kronor i kontanter. Rånarna använde en kofot och brandsläckare för att hota till sig pengarna. Sedan försvann de från platsen i en sportig Mercedes.

Rånet väcker starka känslor i sociala medier, varför inte bara polisen utan även många bilintresserade entusiaster försöker hjälpa till med att hitta de skyldiga. Men det finns inte så mycket att gå på. Flyktbilen visade sig vara falskskyltad och rånarna bar rånarluvor.

– Det var två stycken som hade rånarluvor på sig. Och den hud som syns vid ögonöppningen på rånarluvan var mörk. Så det var två svarta. Och sen var det en kille till som var något ljusare, säger Bibbi.

Hon var själv med vid själva rånet och berättar att de hotade att döda Kjell när de tog pengarna. De ska ha talat svenska med brytning.

– En i vårt sällskap såg bilen på gatan utanför hotellet när de kom ”hem”. De lade märke till den eftersom de gillar modellen. Först efteråt förstod de varför de höll där på tomgång.

Nu kan Power Big Meet komma att läggas ner

Bibbi berättar att Kjell är arg efter det som hänt. När han tidigare blivit intervjuad av lokaltidningen VLT precis efter att rånet inträffat var det en samlad Kjell som svarade på reporterns frågor.

– Alla som vet vem Kjelle Power är vet att det är jag. Överlever jag så kör jag vidare. Så enkelt är det.

När reportern poängterar att det ändå handlar om ett överfall och undrar om han hunnit tänka på något när rånet inträffade gav Kjell ett något sturskt svar.

– Jag är väl lite sur på invandringen kanske.

Men trots Kjells tuffa och rättframma attityd kan rånet på över en miljon kronor vara det som slutligen sätter stopp för den omåttligt populära bilträffen. Att arrangera Power Big Meet i Västerås kräver mycket engagemang och både Kjell och Bibbi är på väg att bli pensionärer. Flera medier berättar att de nu tänker lägga ner bilträffen efter det som hänt och samma sak, säger Bibbi till Nyheter Idag.

– Som det känns nu blir det inte fler gånger.Men vi är fortfarande i chock. Det härligaste idag har varit alla varma telefonsamtal från våra besökare. Raggare är underbara människor. På jänkebilsträffar umgås och pratar alla med alla. Den ene äger en topprenoverad 50-talare och den andre en halvdålig ”bruksbil”, det betyder inget för man förenas i sitt intresse inom motorhobbyn.

Läs också: Stenkastning mot raggarbilar i utanförskapsområde: ”Sluta kom hit jävla rasister”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag