Premiär för Allards nya TV-show: ”Politik är krig”

Allard i TV-studion. Bild: Youtube
  • Lördag 5 nov 2022 2022-11-05
E-post

På lördagskvällen är det premiär Örebropartiets partiledare Markus Allards nya TV-show på Sverigedemokraternas youtubekanal Riks. Programmet kommer att släppas veckovis och i varje avsnitt ska ett nytt politiskt tema att avhandlas. Att hålla låda framför en kamera beskriver Allard som en helt ny situation för honom.
– Jag är van vid att gå upp i en talarstol och så kommer det av sig självt, säger han till Nyheter Idag.

Det första avsnittet kommer handla om skillnaden i hur vänstern och ser på det politiska spelet.

– Vänstern och högern ser på politisk konflikt på två olika sätt. Vänstern ser politisk konflikt nästan som ett krig, och det är en grej jag tänkt på när det gäller svensk höger; hur de missförstår vad vänstern gör och vänsterns intentioner, säger Markus Allard.

– När vänstern säger att ”ni är nazister som vill äta barn”, typ, då går högern i svaromål och säger: ”Nej, jag håller inte med om den sakuppställningen. Det är faktamässigt inkorrekt.”

– Vänstern gör de här grejerna för att de tänker mer i termer av att politik är krig. Det är liksom inte en fotbollsmatch med gemensamma regler utan man ska använda alla till buds stående medel.

Allard menar att högern i huvudsak ser det på motsatt sätt; att politik är en fotbollsmatch med gemensamma regler.

– Det är viktigt att motståndaren känner att det är okej det man gör. Och om motståndaren blir upprörd så har man gjort någonting fel, säger han om det synsätt som är vanligare bland högern.

– Min poäng är väl lite att ska du förändra någonting i samhället i överhuvudtaget tror jag att du mer måste tänka i termer av att politik är krig.

Örebrosonen understryker att hans program inte bör ses som en partsinlaga.

– Det som jag har varit lite orolig för är att det ska ses som en vädjan till svensk höger, för jag ser mig varken som en del av högern eller vänstern. Jag kör min egen lilla bana.

Inte orolig för att kopplas till SD

Varje avsnitt kommer att handla om ett nytt politiskt tema och Allard berättar att han haft fria tyglar att prata om vad han vill.

Programmet kommer att sändas på Sverigedemokraternas youtubekanal Riks och produceras av desamma. Men Allard känner ingen oro för att hans namn ska börja kopplas allt för starkt till det partiet.

– Jag tror att det kommer att märkas ganska tydligt längs med vägen, om man inte redan har fattat det, att jag är inte en del av Sverigedemokraterna. Så nej, det är inget jag är orolig för.

Du drar dig inte för att kritisera dem heller?

– Precis. Jag fick liknande frågor när jag jobbade på Nyheter Idag. Nu ägdes ju inte Nyheter Idag av Sverigedemokraterna, men man får ju den stämpeln.

Markus Allards första program på Riks har premiär 19.00 lördag kväll.

Markus Allard har tidigare jobbat på Nyheter Idag.

Läs även: Ny triumf för Allard – fick överlägset flest personröster i Örebro

Läs även: Allard efter valsuccén: ”Bara att öka takten”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag