Radikal imam: ”Pamela Geller bör ställas inför shariadomstol”

Pamela Geller, Anjem Choudary och Sean Hannity skrek mycket på varandra på bästa sändningstid. Foto: Faksimil Fox News
  • Torsdag 7 maj 2015 2015-05-07
E-post

USA I en tevedebatt i Fox News ryker islamkritikern Pamela Geller ihop med den radikale imamen Anjem Choudary, efter att den senare inte vill ta avstånd från dödshot som riktats mot den förre efter att hon arrangerat en karikatyrritartävling.

I söndags anfölls en islamkritisk konstutställning i Dallasförorten Garland, Texas av två skyttar med koppling till den muslimska terrororganisationen Daesh/Islamiska Staten.

Under utställningen, som arrangerades av den politiske aktivisten Pamela Geller och besöktes av den nederländske politikern Geert Wilders, pågick bland annat en tävling om vem som kunde rita den bästa Muhammedteckningen.

Människor över hela världen har både rasat mot och hyllat attacken mot Gellers konstutställning. Medan vissa menar att attacken är ytterligare en i raden av terrordåd mot det öppna samhället säger andra att anfallet helt enkelt är rättfärdigat. Pamela Geller har även nåtts utav dödshot under veckan som varit.

En av de som stämt in i kören för att legitimera muslimsk terrorism är den brittiske imamen Anjem Choudary.

I en diskussion med Pamela Geller i det amerikanska teveprogrammet Hannity, vars programledare Sean Hannity Sveriges Unga Muslimers ordförande Rashid Musa kritiserat på sitt eget vis, menar imamen att Geller till följd av sitt blasfemiska tillvägagångssätt bör prövas inför en shariadomstol och avrättas om hon befinns skyldig.

När Sean Hannity frågar Choudary om han ställer sig bakom de dödshot som riktats mot Geller, vill han vare sig svara jag eller nej.

– Låt oss vara tydliga med att vi inte pratar om Musse Pigg eller Kalle Anka. Vi pratar om människor som medvetet anordnade en tävling för att skymfa profeten Muhammed, börjar Choudary.

När Sean Hannity återigen frågar imamen om han ställer sig bakom dödshoten förklarar den senare att om Hannity bara tittat på Charlie Hebdo-teckningarna skulle han förstå folks ilska.

– Du står bakom dödsstraffet för Pam Geller, som inte är muslim. Du står bakom dödsstraffet eftersom att hon anordnade en teckningstävling, är det så bräcklig du är i din tro, att du känner dig så osäker över att din profet inte klarar av att någon ritar en teckning av honom, frågar Sean Hannity lite senare i diskussionen.

Choudary svarar då återigen att Pamela Geller bör ställas inför en shariadomstol.

”Inga kvinnor våldtas”

Diskussionen fortsätter sedan in på islamsk terror i allmänhet.

– Att anklaga mig för att mina teckningar skulle vara kontroversiella. Att mörda tecknare är kontroversiellt, förklarar Pamela Geller i programmet.

När Sean Hannity berättar om de egyptiska kopter som halshöggs av Daesh-krigare på en lybysk strand i februari, svarar Choudary helt sonika att det faktiskt är västvärlden som ”tror på pornografi” och att Sean Hannity bor i ”Kokolandet” Fox News.

Hannity frågar sig då vad som egentligen är koko, och om det möjligtvis inte kan vara att i religionens namn våldta kvinnor. Choudary försäkrar dock programledaren om att inga kvinnor våldtas i den muslimska världen.

Nedan kan ni titta på hela inslaget.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag