Raketattackerna i Skåne fortsätter – poliser tvingades söka skydd i polisbilen

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 29 dec 2019 2019-12-29
E-post

SKÅNE Gäng fortsätter att attackera vanligt folk och poliser i Skåne med raketer natten mot söndag. Strax innan midnatt blev polis beskjutna av ett stort gäng på uppemot 30 personer i Helsingborg. Vid tretiden blev polisen återigen beskjutna med raketer – den här gången i Kristianstad, något Expressen rapporterat om tidigare. ”Polispatrullen tvingas söka skydd i polisbilen för att inte träffas av raketerna”, skriver polisen på sin hemsida.

I Helsingborg åkte polisen ut på ett larm strax innan midnatt vid Skaragatan, nära det utsatta området Fredriksdal.

När polisen kom till platsen upptäckte man ett 30-tal personer som sköt raketer mot byggmaterial från en närliggande byggarbetsplats och bilar så att det började brinna. En bil blev helt utbränd och en bil fick skador innan räddningstjänsten lyckades släcka ner.

Enligt Expressen sköts även raketer mot polisen.

Polisen identifierar på personer, en 15-årig pojke och en 18-årig man, som misstänkta för att ha skjutit raketer på bilarna och byggmaterialet. Polisens presstalesperson vill inte uppge om de är kända av polis sedan tidigare.

En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

Några timmar senare var det dags igen. Vid klockan tre på söndagsmorgonen larmades polis till en kiosk i Kristianstad efter att ett inbrottlarm hade gått, uppger polisen på sin hemsida. Kiosken ligger vid Långebrogatan som går igenom det utsatta området Charlottesborg.

När polis kom till platsen och klev ur bilarna blev man beskjutna med raketer av ett tiotal maskerade personer.

”Polispatrullen tvingas söka skydd i polisbilen för att inte träffas av raketerna”, skriver polisen på sin hemsida.

– Det är självklart en allvarlig händelse när poliser beskjuts med raketer på det här sättet. Man kan också misstänka att det var så att de utlöste det här larmet i kiosken för att få oss till platsen, säger Katarina Rusin, pressinformatör vid polisen i region Syd till Expressen.

Ingen polis skadades.

Förra helgen sköt gäng mot vanliga medborgare i området Dalhem i Helsingborg.

Läs mer: Trots polisens Rimfrost – fortsatta raketattacker i Helsingborg

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag