Ramhorn (SD) om att de andra partierna inte vill diskutera: ”Istället låter man patienterna fortsätta dö i vårdköerna”

Bilden är tagen från Sverigedemokraternas Facebooksida.
  • Fredag 5 jan 2018 2018-01-05
E-post 1850

STOCKHOLM De andra partierna vill inte diskutera sjukvården med Sverigedemokraterna, något Per Ramhorn, Sverigedemokraternas talesperson i sjukvårdsfrågor beklagar. 
– Jag har träffat många läkare och personer inom vården, och ibland händer det att de säger att det hade varit bättre att jag kom från ett annat parti för då hade det nog varit lättare att få igenom de här lösningarna, säger Per Ramhorn till Nyheter Idag. 

Nyheter Idag har intervjuat Sverigedemokraternas talesperson i sjukvårdsfrågor, Per Ramhorn.

Enligt Ramhorn är sjukvårdspersonal besvikna över att vissa av Sverigedemokraternas förslag kommer från just SD, även om förslagen i sig är bra. Detta eftersom de andra partierna kommer blockera förslagen eftersom de kommer från SD.

– Jag tycker det är jätteviktigt att få ut lösningar på det här va. Jag har träffat många läkare och personer inom vården, och ibland händer det att de säger att det hade varit bättre att jag kom från ett annat parti för då hade det nog varit lättare att få igenom de här lösningarna.

Ramhorn tror inte att de andra partierna kommer lyssna på Sverigedemokraterna de närmaste fyra till fem åren.

– För de kommer inte lyssna på oss de närmsta fyra fem åren. Precis som de gjort inom migrationspolitiken, nu är alla överens om att det här blev ju inte bra. Men innan var det ju inte så ju.

Ser ni ingen ljusning på den fronten?

– Det man känner är ju att i utskotten, där lägger vi förslag, där talar vi ju och där har vi en samsyn med vissa partier men det sätter stopp när det väl kommer upp till beslut. Uppe på partiledarnivå är det helt slut helt enkelt, här på nationell nivå i vare fall.

– Så det man kan göra, är att man lägger förslagen, så får man hoppas att de andra partierna tar efter efter ett tag. Det är ju det de har gjort inom andra områden, men man får ju inte credit själv för det, men jag bryr mig inte om det egentligen. Jag har sagt att jag sitter de här åren här och lägger fram de förslagen, men sen den som får äran. Jag struntar faktiskt i det. Men det tar ju längre tid på detta viset.

Att man ska behöva gå bakvägen menar du?

– Ja, hela, hela tiden. För när det gäller sjukvårdspolitik så är det ju faktiskt människor det handlar om.

Men hur är det ute i kommunerna då? Likadant?

– Jag satt i kommunen 2006 fram till 2010. Vi la jättemånga förslag, vi la förslag om vårdhundar till äldreomsorgen, terapihundar. Det var hemskt då, men det har man infört nu. Så det har tagit tre till fem år sen har man infört via sitt egna förslag på samma område. Men det hade ju fungerat bättre om man hade kunnat prata. Men du vet, det är så mycket politik, politiken kommer först. Har du sett den här filmen, med han som tar en tablett?

Matrix?

– Ja, Matrix! Ibland undrar man om det hade varit bättre att inte se de här problemen, hur fult det är att leva i den här världen, men nu har man ju valt att ge sig in i det och då får man se hur det är, men ibland undrar man liksom över vad det är man gett sig in i.

Något du vill tillägga?

– Ja, alltså målet är ju att se till att återupprätta svensk sjukvård, helt enkelt. För den utveckling som är nu, alltså vi måste vända på varenda sten. Man måste börja lyssna på varandra, men det är det de andra vägrar helt enkelt. Istället låter man då patienterna fortsätta dö i vårdköerna.

LÄS ÄVEN: Åkesson bjöd in partiledarna för att diskutera sjukvård – Ingen tackade ja

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag