Rånvågen: Flera rån i västra Sverige inatt

Bild: Flickr
  • Lördag 16 Nov 2019 2019-11-16
E-post 319

GÖTEBORG Flera rån har begåtts under natten i Göteborg och andra delar av västra Sverige. I Göteborg begicks fyra rån och ett rånförsök, och rån begicks även i Borås och Skara. 

Rånvågen fortsätter i Göteborg och västra Sverige. Under natten mot lördag begicks flera rån och ett rånförsök i Göteborg, rapporterar Expressen. Samtliga rån inträffade mellan midnatt och halv sex på morgonen.

Tre-fyra maskerade män rånade två unga män på deras halskedjor i Masthugget. Vid Korsgatan rånades en man på sin telefon. Telefonen blev även bytet vid ett rån i Vasastan. Vid det rånet ska rånarna haft ett pistolliknande föremål.

På Tredje Långgatan rånades en man på plånbok och telefon, och vid Kungsportsavenyn utsattes en man för ett rånförsök.

Även i närliggande Borås rånades en man tidigt på morgonen. Rånet begicks av två maskerade och knivbeväpnade män i en gångtunnel i närheten av Trandared. Männen slog och sparkade sitt offer och stal bland annat hans telefon.

I Skara rånades en tonåring på sitt halsband av ett gäng på sju-åtta personer vid busstationen. En 15-åring greps, misstänkt för grov stöld och grovt olaga hot.

Läs även: Flera brutala rån i hemmet i Stockholm under veckan

Läs även: Tonåring fördes till sjukhus efter att ha rånats på matlåda

Lyssna även på: Från muddringar till knivrån – dags att anpassa straffen till det nya Sverige

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag