Rapstjärna gripen för misshandel – trakasserades av utpekad tafsare

Bild: Skärmdump Instagram
  • Onsdag 3 jul 2019 2019-07-03
E-post 1236

STOCKHOLM Den amerikanska rapstjärnan A$AP Rocky har gripits av svensk polis misstänkt för grov misshandel efter ett bråk i centrala Stockholm. Men en ny film visar att rapstjärnan och hans sällskap attackerades och förföljdes av den misshandlade mannen, som också pekas ut som tafsare. 

Under natten greps och anhölls den amerikanska rapstjärnan A$AP Rocky misstänkt för grov misshandel efter ett bråk i centrala Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Ytterligare tre personer i rapstjärnans sällskap har gripits av svensk polis.

Den amerikanska nöjessajten TMZ publicerade under gårdagen en video med klipp från bråket, som visar hur A$AP Rocky kastar ned en man på marken i centrala Stockholm. När mannen ligger på marken angrips han med sparkar och slag av A$AP Rocky och hans sällskap.

Läs även: Amerikansk rapstjärna misstänks för misshandel i Stockholm

Nu har A$AP Rocky publicerat en egen film av bråket på söndagskvällen på Instagram. Filmen visar hur A$AP Rocky med sällskap trakasseras av en man som attackerar A$AP Rockys livvakt med slag och kastar sina hörlurar på honom.

Sedan kräver mannen ersättning för hörlurarna. Tillsammans med en annan man förföljer han A$AP Rockys sällskap i flera kvartet. Sällskapet upprepar gång på gång att de vill bli lämnade i fred. Någon svensk polis syns inte till.

I slutet av filmen säger en förbipasserande kvinna att männen som förföljer rapstjärnan ska ha ofredat henne och hennes väninna. Någon gång efter det utbryter bråket där den ena mannen kastas till marken.

”Slår livvakt i ansiktet med hörlurar och förföljer oss” skriver A$AP Rocky i en kommentar till filmen på Instagram.

A$AP Rockys version av händelseförloppet har även uppmärksammats av Katerina Magasin.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av PRETTY FLACKO (@asaprocky)

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag