Raseri mot Malmer Stenergaard efter Lööf-kritik: ”Nytt lågvattenmärke”

Bild: Nyheter Idag
  • Lördag 18 feb 2023 2023-02-18
E-post 0

I torsdagens avsnitt av  SVT:s intervjuprogram 30 minuter sparade inte migrationsminister Maria Malmer Stenergaard (M) på krutet i sin kritik mot den förra C-ledaren Annie Lööf. Hennes utspel väcker nu stor vrede i centerpartistiska led. ”Det här var ett nytt lågvattenmärke för Moderaterna”, skriver den nye partiledaren Muharrem Demirok på Twitter.

– Jag skulle vilja säga att Annie Lööf representerar väldigt mycket av det som vi nu måste förändra i svensk politik, sade Malmer Stenergaard bland annat i programmet.

– Hon har varit med och bidragit – inte minst hon – till att skapa den stora otrygghet som tyvärr präglar många delar av de här utanförskapsområdena och övriga samhället, och där vi nu måste genomföra mycket drastiska åtgärder för att få en helt annan invandringspolitik och en helt annan integrationspolitik.

Läs även: Migrationsministern toksågar Annie Lööf: ”Representerar väldigt mycket av det vi måste förändra”

Migrationsministerns kommentarer har fått flera centerpartister och andra debattörer att gå i taket. Däribland den nye C-ledaren Muharrem Demirok.

”Som politiker har man ansvar för tonen i samhällsdebatten. Det här var ett nytt lågvattenmärke för Moderaterna. Skämmes”, skriver Annie Lööfs efterträdare på Twitter.

Fredrik Reinfeldts tidigare talskrivare Moa Berglöf tycker att migrationsministerns utspel är ”som att höra hatet i sin egen mejlbox live”.

Den centerpartistiske EU-parlamentarikern Emma Wiesner stämmer in i kritiken.

– Jag tycker att det är ovärdigt Moderaterna. Jag frågar mig vad det är som händer när man går till attack mot en person och målar upp henne som orsaken till Sveriges otrygghet. Jag tycker att det är djupt upprörande att polarisera på det sättet och göra det här till en personfråga, säger hon till Expressen.

Men de finns också de som försvarar Malmer Stenergaard. Däribland Liberalernas riksdagsledamot Robert Hannah.

Läs även: C under spärren i Sentio – sämsta siffran sedan 2014

Läs även: Ramaskri mot ”Jag hatar Annie Lööf”–krönika

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag