Raseri mot Musk efter skämt om Zelenskyj

Bild: Faksimil Twitter/Steve Jurvetson/CC BY 2.0
  • Måndag 2 okt 2023 2023-10-02
E-post

Plattformen X ägare Elon Musk har hamnat i blåsväder på den egna plattformen efter att han publicerad en meme som driver med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

I inlägget har karaktären från memen ”nervous kid” fått ansiktet utbytt mot Zelenskyjs, och i texten står att läsa ”När det gått fem minuter och du inte frågat efter miljarder i bistånd”.

Musks inlägg orsakade raseri på plattformen, där flera användare anklagade Musk för att sprida rysk propaganda och för att vara ”kryptofascist”.

En professor i strategiska studier vid skotska University of St Andrews anklagar Musk för att ”håna ett folk som slåss för sina liv mot en folkmordisk diktatur”, men också för att ha ”piskat upp anti-invandrar-känslor”.

Det senare refererar till ett tidigare inlägg av Musk, där han ifrågasätter president Bidens ”öppna dörrar”-policy på migrationsområdet, vilket lett till en migrationskris i städer som New York.

Sedan han publicerade inlägget om Zelenskyj har Elon Musk har även publicerat ett inlägg som kritiserar vaccineringen mot Covid.

Läs även: Demirok rasar mot Musk-meme: ”Homofobi och transfobi”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag