Regeringen får ja till ökad anhöriginvandring – bara M och SD sade nej

Statsminister Stefan Löfven Foto: Nyheter Idag.
  • Fredag 14 jun 2019 2019-06-14
E-post 9386

STOCKHOLM TT rapporterar att en majoritet i riksdagens socialförsäkringsutskott ställer sig bakom regeringens förslag att öppna för mer anhöriginvandring. Bara Moderaterna och Sverigedemokraterna var emot.

Utskottet säger ja till regeringens förslag att förlänga den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd och öppna för mer anhöriginvandring. Januariöverenskommelsen mellan S, MP, C och L innebär att personer som fått uppehållstillstånd får rätt att ta anhöriga till Sverige utan försörjningskrav.

Efter att Kristdemokraterna valt att stödja regeringens linje om familjeåterförening – där det också ingår att utreda en ny humanitär skyddsgrund för exempelvis klimatflyktingar – var det bara M och SD som sade nej.

Läs mer: JÖK öppnar för mer invandring: ”Klimatflyktingar” ska få asyl

– I det allvarliga läge vi har är det fel att öppna för mer anhöriginvandring, säger utskottets ordförande Maria Malmer Stenergard (M) som hänvisar till att Sverige har problem nog med att integrera de invandrare som redan har kommit.

På Facebook skriver Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, att han inte kan förstå att inte fler partier sade nej till ökad anhöriginvandring.

Alexandra Hedborg (M), kommunfullmäktigeledamot i Järfälla, riktar kritik mot den forna Allianskollegan KD.

Läs även: Löfvens sköna semesterbesked: 48 000 kronor mer i lönekuvertet

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag