Regeringen skjuter till extra polismiljarder

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 20 aug 2017 2017-08-20
E-post 109

ESKILSTUNA Regeringen tillför 7,1 miljarder till polismyndigheten under de närmaste 3 åren, det berättar statsminister Stefan Löfven i sitt tal under söndagen. – Satsningen är den största satsningen på polisen som har gjorts under hela 2000-talet, säger Stefan Löfven

Regeringen tillför polismyndigheten 7,1 miljarder de närmaste tre åren, en summa som överstiger det myndigheten tidigare krävt.

– Satsningen är den största satsningen på polisen som har gjorts under hela 2000-talet, säger Stefan Löfven på en presskonferens i Eskilstuna under söndagen.

Pengarna ska användas för att anställa fler poliser men också för att förbättra arbetsvillkoren för de poliser som redan är anställda. Syftet är att få fler poliser att stanna kvar i yrket.

Satsningen presenteras samma helg som flertalet skottlossningar ägt rum runt om i Sverige.

LÄS ÄVEN: Man ihjälskjuten i Tensta

LÄS ÄVEN: Man ihjälskjuten i Uppsala

Statsminister Löfven konstaterar att vågen av skottlossningar orsakar otrygghet och rädsla.

– Det innebär otrygghet och rädsla för människor. Jag tänker på de som omkommit och deras anhöriga, säger Löfven.

Utöver utspelet om extra miljarder till polismyndigheten kommenterar Stefan Löfven återigen Alliansens och Sverigedemokraternas planer på misstroendevotum mot regeringen. Löfven tycker att det är ansvarslöst.

Han kritiserar också moderaterna för att ha ”öppnat dörren till Sverigedemokraterna” och undrar hur man ska kunna föra en kamp mot antisemitism med ett parti, som Löfven uttryckte det, med rötter i nazismen.

Moderaternas rättspolitiska talesperson Tobias Tobé kritiserar regeringen för satsningen på polisen. Enligt Tobé sker det hela alldeles för sent.

– Det är tragiskt att det ska krävas dödsskjutningar över hela landet för att den här regeringen ska vakna upp och inse att det krävs rejäla satsningar på svensk polis, säger Tobé till Aftonbladet. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag