Reinfeldt moment: Köper ”drömhus” i skärgården

Före detta statsminister Fredrik Reinfeldt. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Onsdag 19 jun 2019 2019-06-19
E-post 803

STOCKHOLM Före detta statsminister Fredrik Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius har köpt ett ”drömhus” i Stockholms skärgård för nära 6 miljoner kronor. Det rapporterar Expressen.

Det handlar om ett ”diskret” fritidshus som kan nyttjas året runt och ligger på ”lämpligt avstånd” från Stockholm. Huset inrymmer fyra rum och 90 kvadratmeter boyta och erbjuder även lite sjöutsikt för de nya ägarna och deras 2-åriga dotter.

– De får ett fantastiskt boende, säger säljaren till Expressen och berättar vad som fick paret Reinfeldt-Alenius att fastna för huset:

– Läget, med lagom avstånd till Stockholm.

Expressen har pratat med grannarna i området som säger att de har sett paret promenera i krokarna – Reinfeldt med neddragen sportkeps, enligt en av de boende. Paret sägs även känna flera personer i grannskapet vilket kan ha bidragit till valet av fritidshus.

Expressen har haft kontakt med Roberta Alenius som avböjer kommentar.

På Twitter har användaren Alexander Edbom uppmärksammat köpet och kommenterar att ”Reinfeldt köper hus långt borta från mångkulturen”. Han frågar sig om den förre statsministern har drabbats av ett så kallat Jimmie moment – ett begrepp som myntades av ledarskribenten Kajsa Dovstad och syftar på känslan av att Sverige har förändrats till det sämre och inte känns svenskt längre.

Läs även: Centerpartist driver halalföretag med Gävleimamen

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag