Ricky Gervais känga till kändisgnället under coronakrisen

Ricky Gervais. Bild: Caroline Bonarde Ucci/GNU Free Documentation License
  • Fredag 17 apr 2020 2020-04-17
E-post

STORBRITANNIEN Komikern Ricky Gervais blev viral när han attackerade kändiseliten på Golden Globe-galan tidigare i år. Nu får kändisarna en ny känga av Gervais, som inte vill höra gnäll från de som sitter i lyxvillor när sjukvårdsarbetare sliter i kampen mot coronaviruset.

Komikern Ricky Gervais, känd från bland annat ”The Office”, blev viral med sin skoningslösa roast av kändiseliten på Golden Globe-galan i början av året.

– Om ni vinner ett pris i kväll, använd den inte för att göra nåt politiskt utspel. Ni är inte i någon som helst position att läxa upp folk om någonting alls, ni vet inget om den riktiga världen. De flesta av er har varit mindre i skolan än Greta Thunberg! sade Gervais bland annat till Hollywoos-eliten som satt och skruvade sig i sina stolar.

Läs även: Ricky Gervais sågar PK-Hollywood i Golden Globe–tal: ”Bryr mig inte längre”

Nu går Gervais till ny attack på kändiseliten. I en intervju med The Sun säger Gervais att han inte vill höra mer gnäll från kändisar som sitter i karantän i lyxvillor medan sjukvårdspersonalen kämpar för att rädda människor som insjuknat av coronaviruset.

— Dessa människor arbetar 14 timmar i sträck utan att klaga. De bär masker och får sår efter att osjälviskt ha riskerat sin egen och sina familjers hälsa, säger Gervais och fortsätter:

— Men sen ser jag någon klaga över att sitta i en lyxvilla med en pool. Och du vet, ärligt talat, jag vill inte höra det.

Läs även: Nya Zeelands regering corona-sänker sina löner

Gervais, som är en förmögen man efter tv-succéer som ”The Office” och ”Extras”, berättar för The Sun att han själv kommer från en fattig bakgrund.

— Jag hade inga pengar när jag växte upp. Jag hade inga förrän jag var 40. Men jag hade ändå allt. Min mamma hade trädgård, hon odlade, hon lagade mat, hon sydde, hon stickade, hon dekorerade, hon gjorde allt hon kunde. Och hon gav mig allt jag ville ha förutom pengar.

— Jag förstod också när jag växte upp att de bästa sakerna är gratis — vänner, natur, utbildning och sjukvård. Det är därför jag gärna betalar mina skatter. Och det är därför jag applåderar sjukvården.

Läs även: Örebrokrögarnas nödrop möts med hån från Centerpartiets politiske sekreterare: ”Vilka tror de att de är?”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag