Ricky Gervais ökar säkerheten efter dödshot

Bild: Raph_PH/14, CC BY 2.0
  • Tisdag 13 jun 2023 2023-06-13
E-post

Den brittiske komikern Ricky Gervais, känd från tv-serierna ”The Office” och ”The Extras”, har ökat säkerheten under sin kommande turné ”Armageddon” på grund av dödshot, rapporterar The Sun.

– Ricky är medveten om hot som riktats mot hans liv. Hans kontor har inte visat dem för honom, men han har fått veta att väldigt oroväckande brev har kommit, säger en källa till The Sun.

– Ricky är väldigt medveten om faran och han har råd med vilken säkerhet han vill, så det var ett enkelt beslut, fortsätter källan.

Gervais har anklagats av HBTQ-aktivister för att vara ”anti-trans” på grund av hans Netflix-special ”SuperNature”, och minst ett av dödshoten ska ha kopplats till frågan.

I maj förra året attackerades komikern David Chapelle under en pågående show i Los Angeles. Chapelle tacklades omkull men kunde fortsätta showen utan skador, medan angriparen fick ett rejält kok stryk av Chapelles säkerhetsteam.

Angriparen uppgav själv till medier att han motiverades att attackera Chapelle på grund av dennes skämt om HBTQ-frågan.

Läs även: Attackerade komiker på scenen: ”Det han sade var triggande”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag