Riksdagskandidat för Socialdemokraterna näthatar tonårstjej: ”Walla hon hade inte denna självförtroende, vad hände???”

Foto: Twitter
  • Lördag 25 aug 2018 2018-08-25
E-post 984

STOCKHOLM Mariam Asghari, riksdagskandidat för Socialdemokraterna i Stockholm, hånar på Twitter en tonårstjej som har på sig en tröja med Sverigedemokraterna på. ”Walla hon hade inte denna självförtroende i videon, vad hände???”, skriver Asghari och backas upp av SSU:s ordförande i Stockholm Daniel Castro.

Tidigare har Nyheter Idag berättat hur sverigedemokraten Hilda Frick utsatts för grovt näthat. Nu har ett ytterligare fall av näthat mot en ung kvinna som kallar sig sverigedemokrat uppenbarats.

Läs även: Efter debattartikeln – Hilda Frick (SD) utsatt för näthat: ”Klä dig mindre horigt”

Det var efter att användaren @ablaj5 lagt upp ett kort filmklipp på en tonårstjej som gått genom Rinkeby med en sverigedemokratisk huvtröja som Mariam Asghari, som kallar sig själv för socialist, attackerade tjejen i klippet.

 

En Twitteranvändare hånar tjejen i filmen och skriver ”Hahahaha vad är hon ens? 12?”. Tjejen som syns i filmen, och som på Twitter uppger att hon är sverigedemokrat, svarar själv att hon är 17 år. Då ansluter den socialdemokratiska riksdagskandidaten Mariam Asghari i näthatandet. Hon har synpunkter på tonårstjejens uppträdande i filmen.

När Asgharis näthat blir ifrågasatt av bland annat moderate riksdagsledamoten Hanif Bali så ansluter SSU Stockholms ordförande Daniel Castro och försvarar Asgharis påhopp. Han menar att flickan får skylla sig själv om hon går med en sverigedemokratisk tröja i Rinkeby.

När tonårstjejen själv ifrågasätter Castros och Asgharis beteende så skriver Castro att det inte var något hån eftersom att det inte var meningen.

”Vem har hånat dig?”, skriver han.

Däremot så konstaterar Castro att Maria Asghari definitivt blivit utsatt för hån.

Hanif Bali sågar Daniel Castros försvar av näthatet mot 17-åringen.

Även Daniel Castro finns på Socialdemokraternas riksdagslista för Stockholms kommun.

Nyheter Idag söker Daniel Castro och Maria Asghari för kommentarer.

Foto: Skärmdump Valmyndigheten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag