Riksdagsledamot (S) avgår efter fyllekörning

Inge Ståhlgren (S). Foto: Dr Mathias Ripp (CC BY 2.0) / Riksdagen
  • Tisdag 7 sep 2021 2021-09-07
E-post

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Inge Ståhlgren avgår och lämnar alla sina uppdrag. Det efter att ha blivit ertappad med att köra bil rattfull, rapporterar Aftonbladet. ”Jag har begått mitt livs största misstag” skriver han i ett pressutskick.

På lördag morgonen fastnade riksdagsledamoten Inge Ståhlgren i en poliskontroll med alkohol i blodet, uppger han i ett pressutskick till bland annat Aftonbladet.

”Jag har begått mitt livs största misstag. På lördagsmorgonen körde jag bil med alkohol i kroppen. Jag ångrar djupt det som inträffade och förstår att det påverkar människors förtroende för mig”, skriver Ståhlgren i utskicket och meddelar att han begärt att entledigas från samtliga sina uppdrag.

LÄS ÄVEN: Landsbygdsminister Jennie Nilsson avgår – ska säkra röst mot Kristersson

Det innebär att Ståhlgren avgår som riksdagsledamot för Södermanlands län och från lokala uppdrag.

– Det var hans eget initiativ att lämna sina uppdrag. Han sa till mig att det var omöjligt för honom att låtsas att han har ett förtroende efter det här, säger Roger Ljunggren (S) första ombudsman i Sörmland, till Aftonbladet.

Ljunggren säger till Aftonbladet att partiet ”fördömer naturligtvis hans gärning” men vill också framhålla att han är ”en god kamrat”.

– Politiker är också människor som har brister och fel, säger Ljunggren.

Ståhlgren blev riksdagsledamot som ersättare för den tidigare riksdagsledamoten Fredrik Olovsson (S) när denne tillträdde som statsråd.

De andra två som är valda S-ersättare i valkretsen är Sofia Amloh (S), som enligt Södermanlands Nyheter tidigare tackat nej till riksdagsplatsen och Mona Kanaan (S), som enligt Socialdemokraterna i Eskilstuna lämnade politiken tidigare i år.

LÄS ÄVEN: Bilist körde genom trädgårdar i Jönköping

LÄS ÄVEN: Sverige vill ha tillbaka Aida Hadzialic – Här är reaktionerna på hennes avgång

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag