S blir av med makten i Botkyrka när S-avhoppare går ihop med oppositionen

Bild: Moderaterna Botkyrka
  • Tisdag 7 nov 2023 2023-11-07
E-post

Efter ABF-skandalen i Botkyrka och den följande splittringen av de lokala Socialdemokraterna återkommer Moderaterna till Botkyrkas styre för första gången sedan 1994.

Detta sedan Stina Lundgren (M) valdes till ny ordförande för kommunstyrelsen genom det nya styret Botkyrkas Bästa på ett möte i Botkyrka kommunfullmäktige på lördag kväll.

Koalitionen som styr Botkyrka numera består av Moderaterna, Tullingepartiet, Kristdemokraterna, Centerpartiet och avhopparna i oberoende S.

– Jag är både glad och stolt över att vi har fått ihop det här samarbetet för att kunna erbjuda Botkyrka stabilitet och ordning och reda i allt ifrån ekonomin till arbetet mot kriminalitet och korruption, säger Stina Lundgren (M), ny kommunstyrelseordförande i Botkyrka, i ett uttalande.

Den nya styrande koalitionen uppger sig vara ”överens om att prioritera frågor om ökad trygghet, bättre användning av skattebetalarnas pengar och stärkt arbete mot korruption och brottslighet” i ett pressmeddelande.

Läs även: Massavhop från S efter att C sparkas ut från Botkyrka-styret

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag