S-islamist petas – sade att islams regler går före Sveriges

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 7 sep 2018 2018-09-07
E-post 747

KARLSHAMN Socialdemokraterna i blekingska Karlshamn drar tillbaka en företrädares kandidatur sedan det visat sig att mannen gjort uttalanden om att islams regler är viktigare än de som gäller i Sverige. Det rapporterar Sveriges Radio.

Det var först när arabisktalande Karlshamnsbor slog larm som partiet fick nys om vad politikern har sagt.

– De sakerna som han har sagt i olika sammanhang går åt det hållet att islamska regler är viktigare än svenska regler. Det kan handla om att kvinnor som vill ta av sig slöjan motarbetas på olika sätt, säger Per-Ola Mattsson, gruppledare för S i Karlshamn, till Sveriges Radio.

– Det stämmer inte överens med vår syn som ett feministiskt parti på jämlikhet och jämställdhet.

Politikern har varit medlem i Socialdemokraterna i flera år och har stått på partiets listor till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdagen. Han är dock inte längre valbar.

Partiet har ännu inte bestämt om han ska uteslutas eller inte.

– Just nu handlar det om att personen inte blir valbar på listorna, det är nummer ett. Det andra får vi ta en diskussion om efter valet, säger Per-Ola Mattsson.

Den utpekade politikern själv nekar till anklagelserna.

Läs även: Moderaterna om S-fusket: ”Tagit alldeles för lätt på den här frågan”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag