S-politiker från Söderhamn fysiskt påhoppad vid valarbete

Foto: Wikipedia
  • Tisdag 28 aug 2018 2018-08-28
E-post 14

SÖDERHAMN Förra veckan attackerades sverigedemokratiske riksdagskandidaten Karl Robbjens i Göteborg. Nu har socialdemokratiska riksdagsledamoten Åsa Lindestam också blivit utsatt. När hon valarbetade i hemorten Söderhamn kom en man förbi och stampade henne på foten, något som Hela Hälsingland var först att berätta.

Läs mer: Riksdagskandidat för SD attackerad vid valstuga i Göteborg: ”De kommer inte sky några medel att stoppa oss”

Åsa Lindestam är vice ordförande i försvarsutskottet och Socialdemokraternas andranamn i försvarsfrågor efter försvarsminister Peter Hultqvist. På måndagsmorgonen var hon på hemmaorten Söderhamn och kampanjade.

Lindestam och hennes partikamrater delade ut frukostpaket till pendlare vid Resecentrum när en man plötsligt kom fram till henne.

– Jag stod vid rulltrappan och två manliga partikollegor stod på varsin sida om mig. Då kom en person ned för trappen, trängde sig förbi, och hoppade på min vänsterfot, säger Åsa Lindestam till Hela Hälsingland.

Sedan försvann mannen ur åsyn. Åsa Lindestam säger till Hela Hälsingland att hon aldrig sett mannen förut. Hon fick ont i foten men inga bestående men.

– Jag blev mest arg. Vi hade haft en väldigt trevlig morgon. Det var mot slutet som det här hände. Det förstörde den goda stämningen, säger hon till Hela Hälsingland.

– Jag skämtade till mina partikollegor att han valde mig för att jag var den enda kvinnan där. Men jag vet faktiskt inte varför. Jag åkte hem efter det, skrev ett inlägg på Facebook, och nu har jag lagt det bakom mig, säger Åsa Lindestam.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag