S-politikerns lösning på gängvåldet: ”Bekämpa mäns våld mot kvinnor”

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Fredag 11 okt 2019 2019-10-11
E-post 253

VÄXJÖ Socialdemokraten Malin Lauber vet vad som måste göras för att stävja gängbrottsligheten bland ungdomar i Växjö:
– Vi måste bekämpa mäns våld mot kvinnor, säger hon till Lokaltidningen.

Icahandlaren John Curovac i Växjö har tröttnat på de kriminella ungdomsgäng som trakasserar honom och hans personal, och politikerna som inte gör något åt det. Han har därför bestämt att från den 24 oktober bjuda de kriminella ungdomarna på taxiresa hem till de politiker som han tycker bär ansvaret för att stöket får fortgå.

– Det är mest killar med invandrarbakgrund i de här gängen. Men en del är så politiskt korrekta i Växjö att de vägrar att tro på mig när jag berättar att det är så här, säger Curovac till Lokaltidningen.

– När jag pratar med polisen säger de att de är bakbundna av lagar och inte kan göra så mycket. De politiker i Växjö som jag har kontaktat gör ingenting åt det här, de vill helst att det här tystas ned.

S-politiker har lösningarna

En av de politiker som hamnat på John Curovacs svarta lista är socialdemokraten och kommunalrådet Malin Lauber, rapporterar Lokaltidningen. Hon tror inte att Curovac kommer att göra slag i saken, men säger att hon ”gärna” träffar de kriminella ungdomarna.

På frågan om vad politikerna kan göra åt problemen som Curovac pekar på kommer hon med flera idéer:

– Vi måste ta fasta på allmänhetens oro, och vi kan samarbeta mer med polisen, sätta upp fler övervakningskameror och jobba mer förebyggande genom att se till att alla barn har en likvärdig skola och att skapa tryggare hem, säger Lauber och fortsätter:

– Vi måste bekämpa mäns våld mot kvinnor, för jag tror att en del av förklaringen till att tonåringar söker sig till de här gängen kan vara att pappan slår mamman hemma. Det är otryggt hemma och de är de hellre ute på stan och söker tryggheten i gängens gemenskap.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag