S-riksdagskvinna skulle tala i moské – fick inte sitta med männen

Foto: Flickr
  • Söndag 18 Nov 2018 2018-11-18
E-post 208

SKÅNE Nu kommer nya uppgifter om extremism och problem  hos Socialdemokraterna i Skåne . När en S–riksdagsledamot skulle besöka en moské inför valet fick hon, i egenskap av kvinna, inte vara med och prata politik.

Turerna kring den fundamentalistiska falangen inom SSU Skåne fortsätter. Den senaste tiden har Expressen avslöjat att SSU i Skåne styrs och har infiltrerats av en hårdför fundamentalistisk falang som tystar motståndare och diskussioner om hedersvåld. Flera ledande personer för denna falang vägrar gå i Pride av religiösa skäl och sprider antisemitiska konspirationsteorier.

LÄS ÄVEN: SSU-skandalen: ”Helt bisarr upplevelse”

LÄS ÄVEN: SSU-skandalen: Malmötoppen Stjernfeldt Jammeh visste allt

Problemen är inte isolerade till ungdomsförbundet. Yasmine Larsson är en socialdemokratisk riksdagsledamot från Helsingborg. Inför valet försökte Socialdemokraterna vinna röster lokalt genom att besöka kommunens olika moskéer. När Larsson och en manlig S–kollega kom till en av moskéerna visade det sig att Larsson fick vänta i rummet bredvid medan männen pratade, uppger Kvällsposten.

I flera moskéer är det norm att män och kvinnor ber separat. Larsson var inbjuden för att prata politik med moskéns medlemmar men det ansågs bättre att den manliga S–politikern sköter det.

I en Twitterkonversation med riksdagsledamoten Hanif Bali (M)  förklarar Larsson att hon såg besöket som en viktig del av sitt politiska uppdrag men att det kanske var ”naivt”.

Sajten Ledarsidorna.se har även avslöjat att flera ledande S–politiker har känt till konflikten och den extrema falangen inom SSU Skåne under en längre tid men inte agerat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag