Så tänker MP knäcka gängen: Slå mot felaktiga bygglov

Foto: Skärmdump från SVT Play
  • Onsdag 7 jul 2021 2021-07-07
E-post

SVERIGE I sitt Almedalstal på tisdagen berättade språkröret Märta Stenevi vad Miljöpartiet vill göra för att stoppa gängkriminaliteten: slå mot felaktiga bygglov, skattebrott och spelautomater utan tillstånd.

Straffskärpningar och att utöka polisens resurser kommer nämligen inte att räcka för att knäcka gängen, sade Märta Stenevi.

– Om vi stannar där kommer vi visserligen att fylla fängelserna men vi blir inte av med brotten. Så länge det finns nya barn som samhället har gett upp om, nya barn som ingen tror på, då kan gängen lätt rekrytera nya hantlangare, nya mördare, sade språkröret.

Miljöpartiet vill därför ”stoppa barn från att fastna i gängen” men också ”slå mot pengarna”.

– Minns ni Al Capone? Hans brottsimperium knäcktes till slut av att han fälldes för skattebrott. Så kan vi också knäcka gängen. Vi måste slå mot varenda felaktigt bygglov, skattebrott och varenda spelautomat som saknar tillstånd, sade Stenevi.

– För det ska vara dyrt, det ska vara jobbigt och det ska vara svårt att vara kriminell. Vi ska jaga gängen tills de ger upp.

Läs även: Stenevi (MP): ”Vi har fostrat pojkar och män att slå”

Läs även: Stenevi (MP): Vita kvinnor måste ”flytta på sig” för utlandsfödda

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag