Så trakasserar Expressen Lisa Holms kompisar: ”Respekten är väldigt låg”

Flera missade samtal från Expressen som inte låter Lisa Holms kompisar vara ifred. Foto: Privat
  • Söndag 14 jun 2015 2015-06-14
E-post

VÄSTRA GÖTALAND Trots polisens uppmaningar till journalister och pressen att ligga lågt med att jaga anhöriga och kompisar till Lisa Holm verkar de ändå sakna respekt för uppmaningen. En av Lisas kompisar bloggar nu om Expressens jagande efter henne. ”Respekten är väldigt låg”, skriver hon.

Uppdatering: I en tidigare version kunde läsaren få intrycket att Expressen sökt Lisas kompis efter polisens presskonferens. Detta är fel, det var på torsdagen Expressen ringde och skickade sms till klasskompisen och därefter gick polisen ut med uppmaningen att lämna familj och anhöriga ifred.

Under en presskonferens var polisen mycket tydlig mot journalister och massmedier – lämna Lisa Holms familj ifred. Detta efter att polisen tvingats ingripa mot journalister som försökt få kontakt med Lisa Holms familj. Enligt en kompis till Lisa Holm har Expressens reporter upprepade gånger försökt få kontakt med henne under tiden Lisa var försvunnen.

”Samtal efter samtal hela dagen”

En klasskompis till Lisa Holm berättar på sin blogg att tidningen Expressen flera gånger försökt få kontakt med henne. I en skärmdump som hon laddar upp i blogginlägget ser vi flera missade samtal från Expressens reporter samt ett SMS.

”Hej Elin, jag heter Gustaf och är reporter på tidnignen GT. Jag fick höra att du gick i samma klass som Lisa Holm. Ring gärna mig när du ser det här! /Gustaf”, står att läsa i ett av sms:en som skickades till Lisas klasskompis.

I ett annat sms ser vi även vad som antagligen är klasskompisens bror, som upplyser om att Expressen försöker få tag i Lisa Holms vän. ”Expressen kanske söker dig men vill du inte prata med dom så är det lugnt”, skriver han.

Själv berättar klasskompisen i sin blogginlägg att journalisterna ringt ”samtal efter samtal hela dagen”. Hon skriver även att ”jag vill inte prata punkt” och konstaterar att ”respekten är väldigt låg hos pressen”.

Läs också: Raseri efter att SVTs reporter pratade i kyrkan under ”stilla minnesstund” för Lisa Holm

Misstänker det är GT/Expressen som stört föräldrarna

På Twitter har flera personer diskuterat det polisen berättade på presskonferensen om att Lisa Holms anhöriga blivit störda. Nu misstänker de att det även var GT/Expressen som var det medie som polisen tvingats ingripa emot, men detta tillbakavisar Expressen själva på Twitter.

Samtidigt försöker Expressen krishantera på Twitter i en rad olika tweets. De skriver att de ”samlar förutsättningslöst in fakta, som medier ska”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag