Saudisk prins avvisar Musks erbjudande om att köpa Twitter

Bild: Hamit erik/CC BY-SA 4.0/Steve Jurvetson/CC BY 2.0
  • Fredag 15 apr 2022 2022-04-15
E-post 168

En saudisk prins, som äger 5,2 procent av plattformen Twitter, sade på torsdagen nej till erbjudandet från Elon Musk om att köpa hela Twitter för 54 dollar och 20 cent per aktie, vilket är omkring 9 dollar högre än den nuvarande aktiekursen.

Den saudiska prinsen Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud skriver i ett inlägg på Twitter på torsdagen att han säger nej till erbjudandet från Elon Musk om att köpa hela Twitter för 54 dollar och 20 cent per aktie.

I inlägget skriver han att han inte tror att erbjudandet motsvarar Twitters värde, trots att det ligger en bra bit över den nuvarande aktiekursen kring 45 dollar per aktie. Han skriver också att han och hans företag Kingdom Holding Company är en av Twitters största ägare och att de avvisar erbjudandet.

I en skärmdump som Alwaleed bin Talal publicerar står att Kingdom Holding Company äger 5,2 procent av Twitter.

Alwaleed bin Talal är brorson till den tidigare saudiske kungen Abdullah bin Abdul Aziz och grundare, majoritetsägare och styrelseordförande i Kingdom Holding Company.

Läs även: Nu vill Elon Musk köpa hela Twitter

Läs även: Elon Musk blir storägare i Twitter efter omröstning

I ett svar till Alwaleed bin Talal frågar Musk hur stor andel av Twitter som Kingdom Holding Company äger direkt och indirekt, samt hur de ser på journalistisk yttrandefrihet. Något svar från Alwaleed bin Talal har Musk inte fått på fredagen.

Läs även: Elon Musk utmanar Putin på strid man mot man

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag