Schulman rasar mot Gardell efter lunchen med Kristersson

Bild: Johan Wessman/CC BY 3.0/AnnCatrin Blyckerts/CC BY-SA 4.0
  • Måndag 4 sep 2023 2023-09-04
E-post 0

Författaren och krönikören Jonas Gardells lunch med statsminister Ulf Kristersson får författaren och krönikören Alex Schulman att gå i taket, med en text där han sågar både Gardell och lunchen vid fotknölarna.

Författaren och krönikören Jonas Gardell har ätit en lunch med statsminister Ulf Kristersson, vilket Gardell har skrivit om i flera texter på Expressen.

Det har retat upp författaren och krönikören Alex Schulman, som råsågar Gardells lunch med statsministern samt de texter Gardell skrivit om lunchen i en krönika i Dagens Nyheter.

”Nu orkar jag faktiskt inte läsa en text till om Jonas Gardells umgänge med Ulf Kristersson. Kan inte den här följetongen snart ta slut, snälla, jag klarar inte mer” inleder Schulman krönikan, och sågar sedan Gardell för att han väljer att kalla Ulf Kristersson för ”statsministern” i texten, och för att han frågar sig vad man erbjuder en statsminister att äta.

”Vördnaden är så enorm att Gardell omöjligt kan lista ut vad han skulle lägga på tallriken” skriver Schulman, som sedan hånar att Gardell erbjöd Kristersson ett köksförkläde för att skydda sin skjorta.

”Jag har aldrig sett Kristersson luncha, så jag vet inte varför han behöver ett förkläde, vet inte exakt hur grisig han är när han krubbar, men jag är mest intresserad av: hur gick det till när förklädet hamnade på Kristersson?” frågar sig Schulman, som menar att händelsen är ”generande” vare sig Kristersson frågade efter förkläde eller Gardell erbjöd.

I slutet av krönikan kommer Schulman fram till det främsta skälet till hans kritik. ”Gardells lunchgäst styr en regering med stöd av Sverigedemokraterna, vars toppnamn Björn Söder återkommande och nyligen uttryckt sitt hat mot hbtq-personer” skriver Schulman.

Läs även: Schulmans attack på Kristersson: ”Pissar på vår demokrati”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag