Schulmans attack på Kristersson: ”Pissar på vår demokrati”

Bild: Daniel Jordahl/CC BY 2.0/Faksimil Twitter/European Commission
  • Måndag 16 jan 2023 2023-01-16
E-post 72

Statsminister Ulf Kristersson (M) hyllar Erdogans turkiska regim medan han ”pissar på” den svenska demokratin. Det menar DN-krönikören Alex Schulman i en hård attack på grund av Kristerssons kommentarer efter dock-kuppen mot Turkiets president Erdogan.

På onsdagen lade Rojavakommittéerna, som stöder kurdiska YPG och YPJ, upp en film på Twitter där man bland annat ser en Erdogan-docka hänga upp och ned utanför stadshuset i Stockholm.

”Historien visar hur diktatorer ofta slutar, så för allas skull Erdogan: -Ta nu chansen och avgå, så du slipper hamna uppochner på Taksim-torget!” skrev Rojavakommittéerna och gjorde reklam för en anti-Nato-demonstration på Norra Bantorget den 21 januari.

Läs även: Turk-kris efter kurd-kupp mot Erdogan: ”Motbjudande”

Ulf Kristersson kallade tilltaget, som lett till en diplomatisk kris med Turkiet, för ”ett sabotage mot den svenska Natoansökan” i en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon.

– Det är ägnat, skulle jag säga, som ett sabotage mot den svenska Natoansökan. Det är farligt för svensk säkerhet, sade Kristersson.

Kristerssons kommentar får DN-krönikören Alex Schulman att gå i taket mot statsministern. ”Yttrandefriheten i Sverige, som beskyddar dockaktionen, är nu ’farlig för svensk säkerhet’. Det går så fort att man glömmer att reflektera, men så här ligger nu landet. Kristersson hyllar Turkiets ’demokrat’ och pissar på vår” skriver Schulman.

Läs även: Schulmans hån från Sturehof till vårdarbetare: ”Skit får skit helt enkelt”

Läs även: Expressens Alex Schulman efter Notre-Dame-branden: ”Äntligen.”

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag