SD-attacken mot journalister – ”Hermeliner på LSD”

Linus Bylund är stabschef på sverigedemokraternas kansli. Foto: Privat
  • Onsdag 6 aug 2014 2014-08-06
E-post 0

VALET2014 Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har blivit anmäld för hets mot folkgrupp för sin kritik mot islamister som dödar kristna i Irak. – Ett par medier värderar nyheter som vore de hermeliner på LSD, skriver Åkessons högra hand Linus Bylund på Facebook.

Det var under Jimmie Åkessons sommartal som islamister jämfördes med nazister, med bakgrund av det som sker med kristna i Irak. Sommartalet väckte reaktioner i sociala medier vilket vi tidigare rapporterat om.

– Grymt. Inga halvmesyrer. Så här ska det vara. Inga kompromisser, skrev en användare på forumet Flashback.

Bylund går till attack mot journalister

Efter att medier under dagen rapporterat om att Åkesson nu blivit polisanmäld för sin jämförelse mellan islamister och nazister, går Linus Bylund nu till attack. På Facebook kommenterar han såväl anmälan som mediernas rapportering.

– Man kan alltså i princip polisanmäla vem som helst för vad som helst. Det finns överhuvudtaget ingenting som pekar på att den anmälan som gjorts angående att Åkesson sagt att islamism är vår tids nazism (ej ordagrant) hamnar någon annanstans än i det runda arkivet hos farbrorn polisen, skriver Linus Bylynd.

Men kritiken stannar inte där. Bylund vänder sig till såväl de interna leden i partiet, som till väljare och även journalister som rapporterat om anmälan.

– Så snälla, inga fler ”FAN VAD SJUKT ATT MAN INTE FÅR SÄGA SANNINGEN! ”-utbrott nu. Rättsvårdande myndigheter har bara gjort sitt jobb. Detta handlar om en uppenbart klent begåvad människa som har snurrat till det och ett par medier som värderar nyheter som vore de hermeliner på LSD. Inget att uppröras över. Vardagsmat, avslutar Bylund på Facebook.

Gör en pudel för uttalandet

När Nyheter Idag når Linus Bylund sent på onsdagskvällen för en kommentar, ångrar till viss del det han skrev på Facebook. Det är på frågan om det är lämpligt att jämföra journalister med knarkande gnagare som Bylund genast pudlar från sitt utspel.

– Jag tar tillbaka och ber hermelinerna om ursäkt, säger Bylund med glimten i ögat.

Fler gör jämförelsen mellan ISIS och nazister

Det är inte bara Jimmie Åkesson som jämför islamister med nazister. På twitter förklarar chefredaktören för tidningen Arbetaren, Daniel Wiklander, att även han gör samma jämförelse.

– Var det någon som letade efter kopplingen mellan islamism och nazism så finns den här: I den blodiga praktiken, skriver Wiklander på twitter bland mycket annat.

Fakta: Just nu förföljs kristna på grund av sin tro i Irak av terrorgruppen ISIS som är en radikal islamistisk organisation. Många svenska politiker har tagit avstånd från ISIS och det har hållts flera demonstrationer nyligen till stöd för kristna i Irak.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag