SD: Dra in bidraget till Folkets hus

Gabriel Kroon (SD) och Folkets hus i Bagarmossen. Bild: Sverigedemokraterna/Google Street View
  • Onsdag 1 jun 2022 2022-06-01
E-post 6159

Folkets hus i Bagarmossen nekade partiet Medborgerlig Samling att hyra lokal. Nu föreslår Sverigedemokraterna i Stockholm att bidraget till Folkets hus dras in som svar på att de agerat ”direkt odemokratiskt” genom att hindra ett parti från att hålla ett politiskt möte.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat att partiet Medborgerlig Samling (MED) nekades att hyra lokal av Folkets hus i Bagarmossen. Som skäl angav verksamhetschefen Lena Wolmer att man inte kan garantera MED  ”den trygghet som vår verksamhet ska erbjuda alla som finns i huset”.

Läs även: Medborgerlig Samling får inte hyra lokal av Folkets Hus – kan inte ”garantera trygghet”

Nu vill Sverigedemokraterna i Stockholms stad dra in bidragen till Folkets hus med hänvisning till att de nekat MED att hyra lokal.

– Det är anmärkningsvärt att Folkets hus tar emot miljontals skattekronor från Stockholms stad och samtidigt agerar direkt odemokratiskt när man låser ute politiska partiers möjlighet att hålla möten, säger Gabriel Kroon (SD), borgarrådskandidat Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

– Om de väljer att inte likabehandla alla demokratiska politiska partier ska deras föreningsbidrag omgående dras in. I stället ska staden använda pengarna för att erbjuda egna lokaler, alternativt jobba med andra fastighetsägare, fortsätter Kroon.

Läs även: SD fick nobben av Folkets Hus: ”De har fel värdegrund”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag