SD fick nobben av Folkets Hus: ”De har fel värdegrund”

Folkets Hus i Alvesta. Foto: Mattias Mattsson (CC BY-SA 4.0)
  • Måndag 13 dec 2021 2021-12-13
E-post

ALVESTA Sverigedemokraterna i Alvesta ville hyra en sal i Folkets Hus för en talarkväll med riksdagsmannen Mattias Karlsson (SD). Svaret blev nej – enligt Folkets Hus har SD fel värdegrund, rapporterar Lokaltidningen.
– Folkets Hus har förutfattade meningar om oss i Sverigedemokraterna. Det här är diskriminerande, säger Mats Johnsson (SD).

Det var Mats Johnsson som vände sig till Folkets Hus i Alvesta för att få hyra en sal.

– Jag ringde till Folkets Hus-föreningen och pratade med ordföranden Mats Martinsson och frågade om vi i SD fick hyra Stenlyckesalen, men han sa nej. De har tydligen en policy som innebär att de inte hyr ut lokaler till Sverigedemokraterna. Om jag varit med i Moderaterna eller Kristdemokraterna hade jag fått hyra, säger han till Lokaltidningen.

– Nu hade jag blivit förvarnad om att detta skulle ske, men jag gillar inte deras beslut. Jag köper inte deras resonemang, man ska inte göra skillnad på partier som är politiskt valda.

Mats Martinsson, ordförande för Folkets Hus i Alvesta och socialdemokrat, står fast vid beslutet.

– Vi hyr inte ut till Sverigedemokraterna, de har fel värdegrund. SD tror inte på alla människors lika värde, säger han till Lokaltidningen.

– Folkets Hus och Parker i Stockholm har tagit ett policy-beslut om det, och vi här i Alvesta har också tagit ett beslut om det. Det handlar om grundläggande värderingar. Det var på tal för några år sen att SD skulle hyra Folkets Hus, men vi sa nej då också.

Läs även: SD får inte hyra Folkets park: ”Jag blir skitförbannad”

Läs även: Veckan då Hitlerhälsningar blev det nya normala

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag