SD: Inför anmälningsplikt om illegala migranter

Tobias Andersson (SD). Foto: Pressbild
  • Torsdag 2 jun 2022 2022-06-02
E-post

På onsdagen lade Sverigedemokraterna fram en rad förslag för att motverka välfärdsbrott och parallellsamhällen. Bland annat vill partiet inför anmälningsplikt för myndighetsanställda som kommer i kontakt med illegala migranter, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Det finns kommuner som betalar försörjningsstöd till personer som är illegalt i vårt land. Så kan vi inte ha det. Vi måste vidta åtgärder, säger partiets rättspolitiske talesperson Tobias Andersson.

Läs även: Regeringen lovar jaga illegala migranter – biståndet ska användas som påtryckning för utvisningar

– Man måste lämna Sverige. Vi har för många exempel på att det kan vara ett säkerhetshot att personer vistas här illegalt, fortsätter han.

Partiet föreslår också en ny myndighet som ska kontrollera felaktiga utbetalningar av bidrag, samt att personer som påkommits med bidragsfusk ska spärras från fortsatta bidrag.

– I grova drag har välfärdsstaten byggts på tillit. Så ser det inte ut i dag. Vi ser att den korruption som finns når sådana nivåer att den är systemhotande. Det leder oss till att tro att vi behöver mer av ett kontrollsystem, säger SD:s  ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt.

Läs även: Regeringen vill bekämpa välfärdsfusk med ny myndighet

Läs även: Polisen larmar: Handikappade hämtas från utlandet med anhöriga som assistenter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag