SD, M och KD bildar konservativt block i Ockelbo

Det konservativa blockets första pressträff i Ockelbo. Bild: Faksimil Facebook.
  • Torsdag 12 Dec 2019 2019-12-12
E-post 1646

OCKELBO SD, M och KD har bildat ett konservativt block i Ockelbo kommun. Blocket presenterar en gemensam budget med ambitionen att till nästa val utmana den styrande koalitionen som består av S och C.

SD, M och KD presenterar en gemensam budget i Ockelbo kommun, rapporterar Samtiden. Partierna kommer även utmana den styrande majoriteten, som består av S och C, i nästa val.

Det är första gången SD, M och KD, som sedan tidigare samarbetat för att styra flera kommuner i södra Sverige, samarbetar i opposition.

Läs även: Löfven om KD-SD-mötet: ”Ett riktigt högerkonservativt block”

– Tidigare kände vi inte företrädarna för SD, men nu har vi en relation, vi träffas och pratar politik, sade Dan Brodin (KD) på en pressträff och tillade att ”på många punkter tycker vi lika”.

– Vi har ett bra samarbetsklimat, instämde Linus Gunnarsson (M).

På frågan om skillnader mellan det nya konservativa blocket och den styrande koalitionen tog Brodin upp att man i frågan om migration främst skilde sig från C.

– Arbetslösheten bland migranter är hög i Ockelbo, tillade Liz Zachariasson (SD).

 

Läs även: Liberal oro för ett konservativt block – står fast vid stödet till regeringen

Läs även: Kristersson: SD ”skräms” med nytt konservativt block

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag