SD-politiker får polisbevakning efter hot och trakasserier

Foto: Sverigedemokraterna på Facebook
  • Onsdag 30 jan 2019 2019-01-30
E-post 1690

HÖRBY Cecilia Bladh in Zito (SD), kommunstyrelsens ordförande i Hörby, kommer nu att bevakas av polisen sedan hon utsatts för hot och trakasserier under de senaste månaderna. Det rapporterar Skånska Dagbladet med hänvisning till Sydsvenskan.

Läs också: SD-fäste skär ner modersmålsundervisning – sparar miljoner

Cecilia Bladh in Zito blev i höstas SD:s första kommunstyrelseordförande i landet efter att hennes parti blivit överlägset störst i Hörbys kommunval med 35 procent av rösterna.

Nu har SD-toppen fått polisbevakning sedan okända människor ”röjt runt” i hennes trädgård och bland annat skickat hotfulla brev. Problemen ska ha börjat i oktober förra året.

– Jag tycker att det är ytterst tråkigt att man blir utsatt för sådant här. Att man inte kan respektera varandras åsikter. Jag har väldigt svårt att acceptera en samhällsutveckling som innebär hot, trakasserier och våld. Det spelar ingen roll vilken partibeteckning jag har, säger Cecilia Bladh in Zito till Sydsvenskan.

– Man har ju sovit bättre om nätterna. Polisen och säkerhetskillarna har varit väldigt tydliga med att jag helst inte ska uttala mig i media om några detaljer eftersom det då finns en risk att det blir värre, säger hon till tidningen.

Läs även: Valresultat upphävs – SD-röster räknades inte

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag