SD-politiker i Västervik går över till socialistiskt lokalparti

Foto: Faksimil youtube och SD kalmarlän
  • Måndag 18 jun 2018 2018-06-18
E-post 138

VÄSTERVIK Sverigedemokraternas gruppledare i Västervik, Anders Loman, lämnar SD för det lokala partiet Socialisterna Välfärdspartiet . Anledningen ska vara att han tycker att SD sålt ut sig till etablissemanget.
Jag lämnar SD nu och ansöker om medlemskap i socialisterna, sa Anders Loman under dagens kommunfullmäktigemöte

Under måndagens kommunfullmäktigemötet i Västervik den går Anders Loman, tidigare gruppledare för Sverigedemokraternas kommunfullmäktigegrupp, upp i talarstolen och berättar att han lämnar Sverigedemokraterna för Socialisterna Välfärdspartiet, SV.

Loman pratar om att Sverige, under hans uppväxt, var världens mest jämlika land där välfärden var tillgänglig för alla men att politikerna de senaste åren nedmonterat den trygghet som det svenska folket byggt upp.

– Under 90-talet började politikerna förstöra allt och sälja ut den offentliga sektorn. A-kassan sänktes från 90 till 70 procent. Då hade vi västvärldens bästa skola och idag har vi västvärldens sämsta, säger Anders Loman.

– De stora arkitekterna bakom denna utveckling: Carl Bildt och Göran Persson byttes ut av Reinfeldt och Löfven

Loman är kritisk till vad Sverigedemokraterna utvecklats till.

– När jag gick med i SD såg jag ett parti som ville stoppa det här utvecklingen. Ett parti av och för folket Nu har det visat sig att SD:s kritik inte gäller den ekonomiska elit som ligger bakom denna förstörelse. Det såg vi svart på vit när ledningen bjöds på champangelunch hos näringslivet. Till och med motståndet till EU har tonats ner och nu ska avtalet bara omförhandlas.

– Jag lämnar SD nu och ansöker om medlemskap i socialisterna.

Socialisterna Välfärdspartiet är ett lokalt parti som främst profilerat sig genom sitt motstånd mot nedskärningar inom offentliga sektorn. De är även motståndare till böneutrop.

LÄS ÄVEN: Socialister vill förbjuda böneutrop

Partiet tog sig först in i kommunfullmäktige i Västervik valet 2006 när de vann ett mandat med 2% av rösterna. Sedan dess har SV suttit i Västerviks kommunfullmäktige. I senaste valet vann partiet 4% av rösterna och tre mandat i kommunfullmäktige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag