SD-toppens förslag: Ersättning till blivande poliser

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 3 feb 2022 2022-02-03
E-post 443

SVERIGE För att locka fler till polisyrket kanske staten bör ge en ”mindre ersättning” till de som går utbildningen. Det säger Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas nye landsbygdspolitiske talesman, till Kvällsposten.

Karlsson tycker att polisen behöver ha större närvaro på landsbygden.

– Det finns allvarlig brottslighet även på mindre orter såsom Hultsfred. Det är människohandel, terrorismfinansiering och grov brottslighet och polisen har inte möjlighet att närvara på grund av för lite resurser, säger han.

– Många poliser arbetar i dag i särskilt utsatta område i storstäder och då blir mindre orter nedprioriterade.

Karlsson vill därför se till att fler väljer att plugga till polis.

– Vi behöver fylla platserna på polisutbildningen. Staten får börja ta kostnaden för utbildningen så att den blir gratis, alltså att studenterna inte behöver ta studielån. Kanske även erbjuda en mindre ersättning, säger SD-toppen.

– Många väljer att flytta till landet för ett tryggare och fridfullare sätt att leva och om det hotas i grunden så hotas livet på landsbygden. Ett levande Sverige utanför storstadsområdena.

Läs även: Polisen: Islam förespråkar inte negativ särbehandling

Läs även: Karlsson (SD) blev svårt sjuk i covid-19 – får kritik av Löfven

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag