SD:s kaxiga Skåne-jingel: ”Vi äter inga skor”

Bild: Pressbild SD Region Skåne/Nyheter Idag
  • Fredag 26 aug 2022 2022-08-26
E-post 349

”Gillar du också den breda mitten? Då ska du rösta på Sverigedemokraterna. Sveriges absolut bredaste mittenparti”. Den uppmaningen får radiolyssnare i Skåne i en jingel som fortsätter: ”Hela 3 gånger bredare än Annie Lööfs centerparti. Vi äter inga skor, för att vi håller vad vi lovar”

Rösten bakom jingeln tillhör Niclas Nilsson, gruppledare för Sverigedemokraterna i region Skåne, som säger till Nyheter Idag att inslaget driver med Annie Lööfs arrogans.

– Vi driver med hennes arrogans och självgodhet, sedan lade vi till det här med skorna och det driver ju med hennes totala kappvändande, säger Nilsson till Nyheter Idag.

Läs även: ”Kommer du äta upp din högersko?” – här lämnar Lööf presskonferensen efter Nyheter Idags fråga

– Den är ju humoristisk, men samtidigt är den ju sann på det viset att vi är ju faktiskt det bredaste mittenpartiet. Om vi kategoriserar oss själva så är vi i mitten.

– Vi har ju en ekonomisk mittenpolitik, och att en vettig invandringspolitisk skulle vara extrem på något sätt är ju bara blaha blaha, det är bara trams.

– Så rent politiskt är det våra motståndare som placerar oss på ett sätt som gör att de tror att de vinner fördelar av det. Men rent politiskt är vi ett mittenparti i den traditionella meningen, ekonomiskt och så vidare.

Tror ni att ni kommer lyckas ta väljare från C i Skåne med den här reklamen?

– Nej, de få som är kvar är nog kärnväljare.

Läs även: Lööf: ”Ren och skär rasism” att bygga om otrygga områden

Läs även: SD näst störst i SVT/Novus

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag