SDU-ordförande Gustav Kasselstrand väntas också uteslutas

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 7 apr 2015 2015-04-07
E-post 313

STOCKHOLM Nu kan Nyheter Idag även avslöja att ordföranden i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Gustav Kasselstrand, också kommer att uteslutas ur moderpartiet enligt säkra källor till Nyheter Idag. – Det kommer bli massuteslutningar. Det är en stor utrensning på gång, förklarade en källa tidigare till Nyheter Idag.

Tidigare under dagen kunde Nyheter Idag avslöja att William Hahne utesluts ur Sverigedemokraterna. Hahne blev nyligen vald till ordförande för SD Stockholms stad och är vice ordförande i ungdomsförbundet SDU. Nu kan Nyheter Idag släppa nästa stora avslöjande – även SDUs ordförande Gustav Kasselstrand kommer att uteslutas enligt källor med mycket god insyn i partiet.

– Ja, han har allierat sig med andra politiska grupper. Det är det jag hört och det är därför även han kommer uteslutas, säger källan till Nyheter Idag.

Uppgifter gör gällande att det är en större grupp människor som utesluts ur partiet. En av grunderna ska vara dubbelanslutning till bland annat organisationen Nordisk Ungdom, erfar Nyheter Idag.

För tidningen Expressen bekräftar Gustav Kasselstrand att ett personärende även inletts mot honom.

– Jag kommer också att uteslutas ur partiet, förklarar han för tidningen.

Sverigedemokraternas presschef bekräftar att personärende är väckt mot Kasselstrand

När Nyheter Idag når Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge sent på tisdagskvällen bekräftar han uppgifterna att ett personärende är väckt mot SDU-ordföranden Kasselstrand. Enligt Vinge har Kasselstrand fått ett antal frågor som han ska bemöta till partiets medlemsutskott.

– Eftersom Kasselstrand själv säger till tidningen Expressen att han kommer bli utesluten så kan ju jag bekräfta att det har väckts ett personärende mot honom. Där har medlemsutskottet ställt ett antal frågor till honom som han ombeds att svara på.

– Det har länge funnits en oro kring SDU-ledningen och vilken ideologisk och kommunikativ linje de tycker att partiet ska driva, avslutar Vinge till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag