Se filmen när svenska kvinnor brister ut i sång för de afghanska männen

Handhjärtan i protest mot utvisningar. Foto: Roger Sahlström
  • Tisdag 20 feb 2018 2018-02-20
E-post 18

STOCKHOLM På en video från en demonstration i centrala Stockholm till stöd för de demonstrerande afghanerna syns det hur svenska kvinnor brister ut i sång. Organisationen bakom demonstrationen, Ung i Sverige, har demonstrerat för afghaner i Sverige på många olika sätt det senaste året.

Under en demonstration vid Sergels torg i Stockholm den 18 februari till stöd för afghaner i Sverige dyker ungefär 500 personer upp. Mitt under demonstrationen händer något särskilt, flera kvinnor brister ut i sång för de afghanska männen.

Organisationen Ung i Sverige stod bakom manifestationen och har varit föremål för flera nyheter det senaste året. Inte minst för att anse att svenskar har ett uppdrag att lära sig persiska och dari.

LÄS ÄVEN: Afghanska demonstranterna: Svenskar har ett ansvar att lära sig persiska och dari – ”Välkommen till det nya samhället”

På twitter syns en video inspelad från afghanernas demonstration vid Sergels torg. Klippet laddades upp den 19 februari och man ser tydligt hur flera kvinnor sjunger tillsammans i någon form av hyllning till de demonstrerande afghanerna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag