Afghanska demonstranterna: Svenskar har ett ansvar att lära sig persiska och dari – ”Välkommen till det nya samhället”

Foto: Nyheter Idag. Faksimil Facebook
  • Tisdag 26 sep 2017 2017-09-26
E-post 14619

STOCKHOLM De afghanska sittdemonstranterna anser att svenskar har ett ansvar att lära sig persiska och dari. För att välkomna svenskarna till ”det nya samhället” anordnar nu afghanerna språkkurser i persiska och dari. 

Den afghanska sittdemonstrationen, som pågått i över en månad, kräver att alla utvisningar till Afghanistan ska stoppas. Nu vill organisationen som står bakom demonstrationen, Ung i Sverige, anordna en workshop där svenskar ska lära sig persiska/dari.

LÄS ÄVEN: Afghanledarens krav: Regeringen ska betala alla kraven

Enligt informationen om eventet, som står på Facebook, är workshopen en viktigt introduktion till hur svenskar ska klara sig i det nya samhället. Ung i Sverige anser att workshopen är ett integrationsprojekt och att det är viktigt för svenskar att anpassa sig så afghaner ska komma in i samhället.

Såhär skriver Ung i Sverige i eventet.

Välkommen att lära dig Persiska och Dari, välkommen till det nya samhället.

Vi arrangerar en workshop i Dari och Persiska som alla svenskar får komma på, med oss har vi ungdomar som hjälper er att lära språket. Detta är en första introduktion till språket och viktigt för att du ska klara dig i det nya samhället. Vi kämpar för att vi afghanska ungdomar ska få stanna och bli en del av samhället, då får svenskarna ta ansvar att vara en del av det samhället också. Språk är inte hinder för att förstå varandra, det är verktyg! Vi lär av varandra och möter morgondagen tillsammans. Ett samhälle där alla håller ihop och som vi formar tillsammans. Välkommen på vårat integrationsprojekt – Persiska/Dari för svenskar!

Ondag 27 september
18.30 – 20.00
Vem får komma? Alla såklart!
Vad behöver du ha med? Antekningsblock för glosor och ett soledariskt sinne!

Workshopen är en av aktiviteterna som Ung i Sverige anordnat under de senaste veckorna. Fredagen den 22 september marscherade sittdemonstranterna mot Afghanistans ambassad på Lidingö för att försöka stoppa Afghanistans emottagande av utvisade afghaner.

LÄS ÄVEN: Illegala afghaner demonstrerar mot att Afghanistan hjälper Sverige utvisa dem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag