Se polisen släpa bort motdemonstranterna

Vänsterautonoma i konfrontation med polisen. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 24 maj 2014 2014-05-24
E-post 0

STOCKHOLM Nyheter Idag filmade flera motdemonstranter som polisen tvingades släpa bort från Jimmie Åkessons torgmöte. – Vi har omhändertagit mellan 10 och 15 personer, förklarar polisens presstalesman, Kjell Lindgren.

Det var en blandad publik när Jimmie Åkesson avslutade sin EU-valsturné som ägt rum i hela Sverige. Ett kravallstaket höll isär Sverigedemokraterna och motdemonstranter som kommit för att protestera mot Åkesson. Polisen hade en stor kommendering på plats för att säkerställa ordningen.

– Det har varit ungefär 150 poliser på plats på Norrmalmstorg, berättar polisens presstalesman Kjell Lindgren för Nyheter Idag.

Vänsterpartiets Dror Feiler i motdemonstration mot SD. Foto: Sven Pernils

Vänsterpartiets Dror Feiler i motdemonstration mot SD. Foto: Sven Pernils

Tvingades till avbrott på grund av motdemonstranter

Mitt under mötet tvingades Åkesson avbryta på grund av störningar från motdemonstranter. Det var visselpipor, burop, nyckelskrammel och ett allmänt oväsen. En polisbil med högtalare på taket lät meddela att polisen skulle vidtaga åtgärder mot dem som trots uppmaningarna valde att fortsätta störa.

– Det är ett antal personer som är frihetsberövade för att de gjort sig skyldiga till brott. Jag har ingen exakt siffra men det är mellan tio och femton personer, förklarar Lindgren.

Här omhändertas vänsterpartiets Dror Feiler av polis. Foto: Sven Pernils

Här omhändertas vänsterpartiets Dror Feiler av polis. Foto: Sven Pernils

Vänsterpartister aktiva i att störa ut

Det är inte ovanligt att Sverigedemokraternas möten störs ut av människor som har en annan åsikt. En del har uppfattningen att det är okej att försöka tysta meningsmotståndare, en uppfattning som ser ut att vara väl förankrad i Vänsterpartiet. Igår tvingades polis ingripa mot Dror Feiler som kandiderar för Vänsterpartiet till Europaparlamentet.

Även idag ska Feiler blivit omhändertagen av polis enligt uppgifter till Nyheter Idag. Vi har har även tidigare avslöjat att en ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse hejar på de som försöker avbryta Sverigedemokraternas möten.

– Vi måste få dem som är här att inse att det är inte okej att störa en allmän sammankomst som är tillståndsgiven. Vi har yttranderätten här i Sverige och stör man den gör man sig skyldig till brott. Det är störande av förättning och eftersom man inte lyder våra befallningar så är det ohörsamhet mot ordningsmakt, förklarar Kjell Lindgren för Nyheter Idag.

Nedan ser ni polisen ingripa mot mötesstörare när Åkesson försöker hålla tal.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag