Seger för Morgan Johansson – räddas av C och L

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 15 nov 2019 2019-11-15
E-post 2244

STOCKHOLM Morgan Johansson (S) sitter kvar som justitie- och migrationsminister efter omröstningen i riksdagen på fredagen. Som väntat lade Centerpartiet ned sina röster medan Liberalerna ställde sig bakom ministern.

Det var Sverigedemokraterna som begärde att riksdagen skulle rösta om en misstroendeförklaring mot Morgan Johansson. Omröstningen hölls på fredagen vid niotiden och för att misstroendeförklaringen skulle gå igenom krävdes att mer än hälften av riksdagens ledamöter röstade ja.

I slutändan var det 151 ledamöter röstade ja och 131 som röstade nej medan 57 ledamöter valde att lägga ned sina röster. Det fanns därmed inte stöd för att avsätta statsrådet.

Sveriges Radio rapporterar att Kristdemokraterna och Moderaterna gick på SD:s linje och röstade för förslaget. L röstade med regeringen medan Vänsterpartiet och C avstod.

När L-ledaren Nyamko Sabuni tidigare i veckan tillfrågades varför man motsätter sig misstroendeförklaringen sade hon så här till Aftonbladet:

– En sådan ska användas mot statsråd som har gjort fel. Jag tycker inte att Morgan Johansson har gjort fel. Han kanske har gjort för lite, men inte fel.

Läs också: Sverigedemokraterna: Skattepengar ska inte gå till lekstuga för islamister

Lyssna: Från muddringar till knivrån – dags att anpassa straffen till det nya Sverige

Gör skillnad

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag