Seger för Sonesson i Staffanstorp – satte stopp för ”socialistiskt flum”

Christian Sonesson (M). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 10 dec 2020 2020-12-10
E-post

STAFFANSTORP Moderaterna och Sverigedemokraterna i Staffanstorp fick igenom sitt budgetförslag i fullmäktige på onsdagen. Debatten hettade till när de rödgrönas förslag att ersätta ordningsvakter med trygghetsvärdar togs upp. ”Pyjamasvakter”, kommenterade kommunalrådet Christian Sonesson (M).

Christian Sonesson öppnade den digitala budgetdebatten och passade då på att ge en känga till regeringen, rapporterar Sydsvenskan.

– Vi ser effekterna av regeringens skadliga politik. Antalet skjutningar och andra våldsbrott ökar. Vi kommer att fortsätta satsa på vår säkerhetsenhet, ett arbete vi inte ger upp, sade Sonesson.

Han kritiserade därefter de rödgrönas förslag att införa trygghetsvärdar i stället för ordningsvakter.

”De ska vara synliga i kommunens geografiska område och ’vaka’ över kommunen. I uppdraget ingår även att kontrollera kommunala fastigheter för att se till att dessa är låsta efter att verksamheten stängt”, skriver S och MP om trygghetsvärdarna i sitt budgetförslag. ”Ordningsvakter anlitas vid behov.”

– Jag tror inte på tanken att ersätta ordningsvakterna med pyjamasvakter. Det är ansvarslöst av S att vilja montera ner tryggheten, sade Sonesson och fick mothugg av Carina Dilton (S) som reagerade på hans ordval.

– Pinsamt att kalla dem så, sade hon.

På Facebook kommenterade Christian Sonesson senare utbytet i fullmäktige:

”Pyjamasvakter kallade jag deras förslag och genast var oppositionens stubin tänd. Nåja, vi slipper ta reda på vilken oklar roll dessa ’trygghetsvärdar’ skulle ha då förslaget röstades ner. Staffanstorp och Sverige behöver mer tydlighet och gränssättning, inte mer socialistiskt flum.”

Läs även: Sonessons (M) lösning: ”Återvandring av ej integrerade”

Läs även: Löfvens nya kärnväljargrupp – utrikes födda: ”Överhängande risk att S blir ett rent bidragsparti”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag