Serieblottare i Malmö – slog till tre gånger på en kvart

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 24 sep 2019 2019-09-24
E-post 153

MALMÖ Inom loppet av en kvart slog en serieblottare till i Malmö, och ofredade kvinnor sexuellt på tre olika platser.

Tre kvinnor i Malmö blev under söndag morgon sexuellt ofredade av en blottare, rapporterar Lokaltidningen. Det första fallet inträffade på Ystadvägen vid halv nio-tiden på morgonen.

– Det är en kvinna som väntar på bussen när hon ser en man närma sig. När hon tittar upp har han blottat sitt kön och onanerar, säger polisens presstalesperson Nils Norling till Lokaltidningen.

Läs även: Misstänkt blottare frias – penis fastnade i gylfen och fick slitas bort

Inom loppet av en kvart blottade sig mannen vid två ytterligare tillfällen. Först utsattes en kvinna på Vitemöllegatan, cirka fem minuter efter det första fallet. Vid kvart i nio blottade sig mannen igen, på Mariagatan.

Polisen söker efter en man i 50-årsåldern, men vill i nuläget inte avslöja mer om mannens signalement i då det kan påverka eventuella vittnesmål.

– Vi vill gärna komma i kontakt med fler som kan ha drabbats eller som har sett något. Ju mer vi vet, desto lättare är det att utreda, säger Nils Norling.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag