Servicehus för äldre blir bostäder till nyanlända

Genrebild. Foto: Bardia photography
  • Torsdag 30 apr 2020 2020-04-30
E-post 2108

STOCKHOLM Ett servicehus i Fruängen i södra Stockholm ska renoveras. De äldre har därför flyttat ut ur lägenheterna – och snart kommer nyanlända att flytta in, rapporterar Stockholm Direkt.

Det handlar om hus A på Fruängsgårdens servicehus som Stockholms stad har beslutat att renovera, stambyta och bygga om till seniorbostäder. De 19 äldre som bodde i huset, som har 63 lägenheter, fick därför flytta ut i vintras.

Fastighetsägaren Micasa beräknar att ombyggnationen kan komma igång först hösten 2021. Innan dess kommer staden att hyra ut lägenheterna till invandrare som fått uppehållstillstånd och anvisats till Stockholm.

Det blir ett så kallat genomgångsboende där de nyanlända får bo tillfälligt medan de letar efter en annan bostad.

Anna Mölgård, stadens samordnare för nyanländas boende, tror att inflyttningen kan ske i sommar. Då ska man också vara färdig med ett annat genomgångsboende i Mellanbergsparken inte långt från servicehuset. Där håller man på att bygga modulhus med ett 60-tal lägenheter till nyanlända.

Läs även: Kåkstad för tiggare i Skellefteå får bygglov – bara M emot

Läs även: Ny miljardrullning när Göteborg planerar Sveriges dyraste simhall

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag