Sextrakasserande SVT-chef säger upp sig – har polisanmälts

Foto: Nyheter Idag
Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 20 okt 2017 2017-10-20
E-post 311

SVERIGE Den chef på Sveriges Television som anklagas för sexuella trakasserier har tvingats säga upp sig med omedelbar verkan. Det skriver det statliga mediebolaget på sin hemsida.

I onsdags inleddes en internutredning sedan det framkommit att mannen utsatt medarbetare för sexuella trakasserier i form av kramar, kyssar och annat olämpligt beteende. SVT skriver nu att utredningen visar att fler än en kvinna drabbats.

”Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och kommer därför som företag att polisanmäla personen i fråga. SVT erbjuder de utsatta kvinnorna stöd och vi är tacksamma för deras mod att berätta” säger HR-och Kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala i ett uttalande.

Anklagelserna mot SVT-chefen kom fram i samband med #MeToo-kampanjen. Under samma kampanj har även två ej offentliggjorda medieprofiler på Aftonbladet samt TV4-profilen Martin Timell pekats ut.

SVT-chefen har nått en överenskommelse med mediebolaget om att han säger upp sig. Han kommer inte få någon avgångslön.

Hanna Dowling, chef för SVT:s företagskommunikation, säger att det kan finnas fler fall av sexuella trakasserier på SVT, men att det inte finns något konkret fall just nu som lett till internutredning.

SVT-chef utreds för sexuella trakasserier

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag