Shekarabi (S) hånade Melin (L) med fejkbild

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 3.0/Faksimil Instagram
  • Fredag 9 feb 2024 2024-02-09
E-post

På torsdagen lade Socialdemokraternas rättspolitiska talesperson Ardalan Shekarabi upp en fejkbild på Instagram, där riksdagsledamoten Martin Melin ser ut att läsa ett förslag upp och ned. Inlägget fick hård kritik på sociala medier, och på torsdag kväll hade Shekarabi raderat bilden utan någon kommentar.

Liberalernas riksdagsledamot Martin Melin, tidigare Robinson-vinnare och polis, deltog på torsdagens pressträff där regeringens förslag om säkerhetsszoner, som innebär att polisen får utökad rätt att kroppsvisitera personer och söka igenom fordon i vissa områden och under begränsad tid, presenterades.

Bland annat ska vissa attribut, som kepsar av märket Gucci, kunna utgöra grund för visitering.

– Alla som bär kopior av Gucci-kepsar är inte gängkriminella, men många gängkriminella bär dessa. Det är en viss klädstil som kommer med att vara i de här gängen, sade Melin på pressträffen.

Guccikepsar blev torsdagens snackis på sociala medier, och stiftelsen Expos ordförande Anne Ramberg gick så långt att hon jämförde Guccikepsar med de Davidsstjärnor nazisterna tvingade judar att bära i ett X-inlägg hon senare raderade.

Läs även: Ramberg raderar – jämförde Guccikepsar med Davidsstjärnor

En annan som raderade ett inlägg med Guccikoppling på torsdagen var Socialdemokraternas rättspolitiska talesperson Ardalan Shekarabi, som på sitt Instagramkonto publicerade en fejkbild där Martin Melin läser ett förslag upp och ned.

”Din liberala vakthund” skrev Shekarabi i inlägget, som tonsattes med låten ”Gucci Gang” av rapparen Lil Pump.

Shekarabis inlägg fick hård kritik på plattformen X.

På torsdag kväll hade Shekarabi raderat det uppmärksammade inlägget, utan någon kommentar.

Läs även: C och MP KU-anmäler Strömmer (M) för förslag om säkerhetszoner

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag