Sjöstedt (SD): S gör skattehöjningar och lägger pengar på strunt

Oscar Sjöstedt och Magdalena Andersson. Foto: Riksdagen / Nyheter Idag
  • Torsdag 10 jun 2021 2021-06-10
E-post

SVERIGE Istället för att höja skatterna borde ledande socialdemokrater se över landets utgifter. Det skriver Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt i en debattartikel i Expressen.

Den nuvarande regeringen har som ständig strategi att höja skatten, anser Oscar Sjöstedt (SD). Enligt honom har detta ofta lett till dåliga konsekvenser och inte alls den förstklassiga välfärd som man kan förvänta sig med ett så högt skattetryck.

”Regeringen har konsekvent höjt priserna på bränsle och drivmedel – vilket fått kännbara konsekvenser för alla som är beroende av bilen för att få ihop vardagen. Införandet av den nya plastpåseskatten har varit en flopp, den drog inte in i närheten av de summor som förutspåddes, importen av kinesiska engångsplastpåsar har ökat lavinartat och det råder kaos i soprum då folk inte längre slänger soporna i påsar”, skriver Sjöstedt.

Samtidigt menar Sjöstedt att pengar spenderas på vad han kallar ”strunt” och förslag som inte gynnar det svenska folket. Däremot uteblir välbehövliga satsningar på pensioner och trygghet.

”Det kan vara 150 miljarder till EU:s coronafond, 50 miljarder årligen i internationellt bistånd eller hur man cementerar utanförskap och segregation med mer bidrag.”

Han tillägger:

”Sedan försöker man låtsas att 675 000 icke-självförsörjande utrikesfödda inte påverkar systemet nämnvärt.”

Sjöstedt avslutar med att skriva att SD kommer gå till val på att se över utgifterna och lägga fokus på statens kärnuppdrag.

Läs även: Anderssons sosse-rapport: ”Konsumera välfärd istället för nya kläder”

Läs även: Miljöpartiets vänstersväng: högre skatter och bidrag

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag