Sju greps efter att sekt könsstympade sig själva – streamade mot betalning

Finsbury Park. Bild: R Sones/CC BY-SA 2.0
  • Onsdag 9 feb 2022 2022-02-09
E-post 366

LONDON Polisen i London har gripit sju män med kopplingar till en sekt som genomför stympningar av sina könsdelar online mot betalning, rapporterar Daily Mail. Det hela har arrangerats av en sektledare som kallas ”eunuckmakaren”.

Polisen uppger att man gjort tillslag mot en sekt som könsstympat sig själva i en fastighet i Finsbury park i norra London. Polisen ska ha ägnat tre dagar åt att säkra bevismaterial som datorer.

Läs även: Man klippte av sin penis efter att ha rökt cannabis

Enligt uppgift ska stympningen av könsdelar ha skett i fastighetens källare och streamats mot betalning, genom en kanal som spritts via ett Twitterkonto.

En 44-årig man som är norsk medborgare och bor på adressen misstänks för sammansvärjning för att orsaka svår kroppslig skada. Ytterligare sex personer har också gripits.

Det påstådda sektledaren uppges kallas sig själv ”eunuckmakaren” och ska enligt uppgift själv ha genomgått en amputering. Samtliga sju misstänkta har släppts mot borgen.

Sekten ingår i den så kallade ”null”-rörelsen, där null är en förkortning för ”genital nullification”. I extrema fall har personer stympat sig av kannibalistiska eller sexuella skäl, men vanligast är att könsorgan stympas för att personen inte identifierar sig med något kön.

Många ”nullos” vill uppnå vad som kallas för en ”smoothie”, vilket innebär ett slätt skrev. De som genomför ingreppet kallas för ”cutters” och har ofta en bakgrund som läkare.

Det uppskattas att det finns mellan 10 000 och 15 000 ”nullos” globalt, men det verkliga antalet är okänt. Två tredjedelar av de som genomgår ingreppen berättar aldrig för någon att de saknar könsorgan enligt en studie från 2014.

Den mest kända personen i rörelsen är den japanska konstnären Mao Sugiyama, som opererade bort sin penis, sina testiklar och sina bröstvårtor i mars 2012.

Efter att kroppsdelarna befanns vara infektionsfria blev de nedfrysta i två månader och serverades sedan vid en bankett där Sugiyama tog betalt av gäster för att äta kroppsdelarna, som serverades med svamp och persilja. Han åtalades sedan för ”oanständig exponering”.

Omkring 70 personer deltog i tillställningen, där fem personer delade på könsorganen medan resterande serverades biff eller krokodilkött.

Läs även: Fånge skar av sin penis efter att hustru inte kom på äktenskapligt besök

Läs även: Avsnoppad: Våldtäktsman fick penis avskuren av offrets make

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag