Sju mordbränder på två och en halv timme

Bild: Max Kukurudziak/Unsplash
  • Tisdag 10 okt 2023 2023-10-10
E-post 0

Natten mellan måndag och tisdag skedde hela sju brandattentat i Stockholmsområdet inom två och en halv timme. Tre personer har gripits av polis som misstänkta, och på tisdag morgon höll rikspolischef Anders Thornberg en pressträff med anledning av den senaste tidens våldsdåd.

– De flesta är kopplade till en intern konflikt i ett och samma nätverk, säger Thornberg enligt Expressen.

Expressen skriver att det handlar om konflikten inom nätverket Foxtrot, och att flera av adresserna tidigare utsatts för dåd som sätts i samband med konflikten.

Enligt Anders Thornberg har polisen beslagtagit 300 kilo sprängmedel, över 350 vapen, över ett ton narkotika och omkring 100 miljoner kronor. 

– Vi är fast beslutsamma att komma till rätta med det här, men det kommer ta tid. Flera år kanske, innan vi ser långsiktiga effekter, säger Anders Thornberg, som inte vill kommentera uppgifterna om att Foxtrot-ledaren Rawa Majid har gripits på gränsen till Iran. 

– Om vi skulle berätta vad vi gör eller vad vi vet, kan vi underlätta för nätverken, säger Thornberg. 

Nattens mordbränder

01.18: Villabrand i Huddinge söder om Stockholm. 

01.21: Villabrand i Flemingsberg, Huddinge.  

01.35: Någon kastade brandfarlig vätska mot en altan i Enskededalen. Branden spred sig till husgrunden innan den släcktes och huset är nu obeboeligt enligt polisen. 

 02.40: Brand på en villatomt i Södertälje. Adressen utsattes för ett brandattentat, då en brandbomb kastades in på tomten, för drygt ett dygn sedan enligt LT

 02.41: Brand i ett trapphus i Huddinge. 

 02.52: Brand vid en port i ett flerfamiljehus i Jordbro. 

03.41: Misstänkt branddåd i Råcksta, Vällingby. 

I samtliga fall ska brandfarlig vätska kastats, som sedan tänts på. 

Polisen utreder mordbrand i samtliga fall utom vid bränderna i Flemingsberg och Södertälje, där man utreder försök till mordbrand. 

Inga personer har skadats allvarligt i bränderna. 

Läs även: Uppgift: Rawa Majid gripen i Iran

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag